Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De schoen is veel ouder dan we denken

De schoen is veel ouder dan we denken

Het tijdschrift Discover herinnert ons eraanWe begonnen zes tot zeven miljoen jaar geleden te proberen op twee benen te lopen. Het was een van de ontwikkelingen van onze soort, zo niet de grootste. “Bewegen op twee benen is energiezuiniger dan het gebruik van armen en benen om onszelf voort te bewegen.”,Mediadetails. Maar wanneer kwamen we op het idee om onze voeten met schoenen te beschermen?

Helaas is het nog steeds erg moeilijk om precies te weten wanneer schoenen zijn uitgevonden, omdat ze niet fossielen. Met andere woorden: ze kunnen niet gemakkelijk bewaard worden in het archeologische archief, zegt Daniel Lieberman, voorzitter van de afdeling Human Evolutionary Biology aan de Harvard University. Uit uitgebreid onderzoek is echter gebleken dat er in de prehistorie schoenen bestonden.

Abonneer u gratis op de dagelijkse Slate.fr-nieuwsbrief en mis nooit meer een artikel!

Ik steun

Onontwikkelde maar waardevolle botten

Lange tijd waren de oudst bekende schoenen van een mens die wetenschappers ‘Ötzi, de ijsman’ noemden. Deze man uit de Kopertijd werd in 1991 gevonden en gemummificeerd in een gletsjer in de Ötztaler Alpen, op de grens tussen Oostenrijk en Italië.

In 3350 voor Christus droeg Ötzi verrassend verfijnde schoenen. Deze laatste waren gevoerd met bont en bedekt met een graskussen, dat weerstand bood tegen kou en vocht. Onderzoekers hebben het zelfs gereproduceerd en vonden het uiterst comfortabel om te dragen.

Maar volgens Lieberman waren schoenen 35.000 tot 50.000 jaar geleden waarschijnlijk gebruikelijk onder prehistorische mensen, ook al zijn er tot op de dag van vandaag geen oude artefacten bewaard gebleven.

READ  Wiskundeles meisjes breekt af met r... - Mediapart

in Een onderzoek uit 2008De onderzoekers analyseerden menselijke teenbeenderen die 40.000 jaar oud zijn. Ze ontdekten dat sommige botten nogal zwak en onderontwikkeld waren vergeleken met die van modernere inheemse volkeren, van wie bekend is dat ze consequent blootsvoets lopen. Daarom duidt de minder robuuste ontwikkeling van deze botten op het bestaan ​​van een type schoen 40.000 jaar geleden.