Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Russische maansonde zendt zijn eerste gegevens uit voordat hij de maan bereikt

De Russische maansonde zendt zijn eerste gegevens uit voordat hij de maan bereikt

Rusland wil het eerste land worden dat een zachte landing maakt op de zuidpool van de maan, een gebied dat vermoedelijk water in de vorm van ijs bevat.

Rusland trapte zondag de wetenschappelijke instrumenten af ​​aan boord van zijn maanlander en wetenschappers begonnen de eerste gegevens te verwerken, terwijl het op weg was naar de maan. Dat meldt Reuters.

“Luna-25 vervolgt zijn reis naar de natuurlijke satelliet van de aarde – alle automatische systemen van het station werken naar behoren, de communicatie ermee is stabiel en de energiebalans is positief”, zei het Russische ruimteagentschap Roscosmos in een verklaring.

En het bureau vervolgde: “De eerste metingen van de reis naar de maan werden verkregen en het wetenschappelijke team van het project begon ze te verwerken.”

De ruimtewedloop is hervat

De Russische Luna-25-missie concurreert aanzienlijk met India, dat vorige maand de Chandrayaan-3-maanlander lanceerde, om een ​​zachte landing te maken op de zuidpool van de maan, waar wetenschappers de afgelopen jaren sporen van water in de figuur hebben ontdekt. van ijs in schaduwrijke kraters in het gebied.

Een Sojoez-raket met aan boord het ruimtevaartuig Luna-25 is vrijdag opgestegen vanaf de Vostochny-cosmodrome in het Verre Oosten van Rusland en verliet een uur later de baan om de aarde. De verwachting is dat hij op 21 augustus op de maan zal landen.

Met deze missie probeert Rusland een plek in de ruimtewedloop te behouden: het is de eerste sonde die sinds 1976 naar de maan wordt gestuurd. Tegelijkertijd ontwikkelen de Verenigde Staten en de Europese Unie al enkele jaren het Artemis-programma, dat tot doel heeft voor astronauten om weer op de maan te lopen, op zijn vroegst in 2025.

READ  Blizzard deelt zijn plannen voor 2023 voor World of Warcraft - World of Warcraft

De belangrijkste artikelen