Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Met de Home Smart Screen Pro 8 neemt Xiaomi zijn plaats in in het middelpunt van het verbonden huis

Met de Home Smart Screen Pro 8 neemt Xiaomi zijn plaats in in het middelpunt van het verbonden huis

Xiaomi Home Screen Pro 8 is een 8-inch aangesloten monitor die speciaal is ontworpen voor het beheer van domotica-apparaten (kan lokaal worden gebruikt met een hub en draait op MIUI Home OS). Het heeft een touchscreen met een resolutie van 1280 x 800 pixels. Ondanks zijn relatief grote formaat voor een toestel met zo’n scherm, integreert Xiaomi toch een paar speakers onder het paneel, achter een fijn rooster.

Verbonden en draagbaar scherm

Het apparaat bevat ook een 2 MP camera aan de voorkant voor videogesprekken en ander gebruik. Een batterij van 7.500 mAh geeft hem draagbaarheid die andere 6-inch en 10-inch Xiaomi-modellen – Smart Screen 10 en Smart Screen 6 – niet hebben. Zo kan hij eenvoudig in de ene kamer en vervolgens in een andere worden gebruikt zonder naar een stopcontact te hoeven zoeken.

Het aangesloten beeldscherm wordt aangedreven door een chip met vier ARM Cortex-A53-kernen, aangevuld met 2GB RAM en 16GB flashopslag. Het ondersteunt ook Bluetooth 5.0 en Wi-Fi 2,4 GHz / 5 GHz-connectiviteit, en er is ook een infrarood afstandsbediening. Bovendien weet de Home Smart Screen Pro 8 in draadloze mesh-netwerken te passen om met andere apparaten te communiceren.

©Xiaomi

De Home Smart Screen Pro past in een steeds zichtbaarder wordende trend dat domotica-besturingssystemen worden gegroepeerd in een centrale console. Een trend die samengaat met de opkomst van domotica. Google begon daar een paar jaar geleden met zijn slimme display (een soort Nest Hub), en met de Pixel Tablet is de zoekmachine nog een stap verder gegaan: het apparaat is eigenlijk net zo goed een tablet als een verbonden scherm als het wordt geplaatst op zijn apparaat. Stoep. Het gerucht gaat ook dat Apple iets soortgelijks in de pijplijn heeft…

READ  Xiaomi viert Moederdag met gekke kortingen!

De Home Smart Screen Pro 8 is in China verkrijgbaar voor 749 yuan (ongeveer 94 euro), wat zeer betaalbaar is in vergelijking met de Nest Hub (219 euro) of de Pixel Tablet (679 euro!). Xiaomi heeft nog geen wereldwijde versie aangekondigd, helaas te vaak. De rest van de wereld moet zich vaak tevreden stellen met een heel klein deel van de catalogus van een fabrikant … Het is jammer dat dit scherm duidelijk heeft geprofiteerd van zeer speciale zorg bij het ontwerp.