Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Romeinen staken in “Dracula’s Castle”

De Romeinen staken in “Dracula’s Castle”

Dracula-vaccinatie is mogelijk in Roemenië – Daniel Mihaelescu / AFP

Dracula heeft iets om jaloers op te zijn: honderden mensen hebben zich dit weekend verzameld voor zijn “Bran Castle” (midden Roemenië) Een hap, niet verleid door zijn magie, maar door de mogelijkheid van bestaan
Vaccineren tegen
Covid-19.

“Ik kwam met mijn familie om het kasteel te bezoeken, en toen ik de poster zag, moedigde ze me met beide handen aan en stemde ermee in om gestoken te worden”, zei Livio Nicola, een 39-jarige ingenieur. Net als hij ontvingen alle gevaccineerden een diploma waaruit blijkt dat zij ‘roekeloosheid en verantwoordelijkheid’ waren, en dat ze beloofden het kasteel ‘de komende 100 jaar’ te verwelkomen.

Toeristische gerichtheid

“We richten ons voornamelijk op toeristen die een weekend in het gebied komen doorbrengen, maar de lokale bevolking en het kasteelpersoneel zijn ook welkom”, aldus Alexandru Brisco, directeur Marketing. Het is ook de bedoeling om de “martelkamer” in dit kasteel, dat in 1211 door de Duitse ridders werd aangelegd, te bezoeken voor die “roekeloze”.

Gelegen in een mistige vallei in de Karpaten, wordt Bran Castle geassocieerd met de bloeddorstige 15e-eeuwse Romeinse prins Vlad Tepes (“de gespietste”) – die het personage van Dracula inspireerde met de Ierse schrijver Bram Stoker – hoewel hij daar misschien nooit is gebleven.

De lokale autoriteiten schonken in 1920 aan koningin Mary van Roemenië, en de communisten namen het kasteel op een rots in 1948 in beslag, voordat het in 2006 werd teruggegeven aan Dominique de Habsburg, erfgenaam van de voormalige koninklijke familie. Om het grootste aantal Roemenen ervan te overtuigen zich te laten vaccineren, hebben de autoriteiten de afgelopen dagen de ‘vaccinaties’ in veel grote steden verdubbeld en ‘marathons’ voor het vaccin georganiseerd die 24 uur per dag geopend zijn in de Nationale Bibliotheek en de Salle du Palace, de grote hal van Boekarest.

Mikken op de communes, daar schrik ik niet van. Mikken op communes, het maakt me niet bang

“Deze centra zijn voor iedereen die zich wil laten vaccineren, maar aarzel niet om online een afspraak te maken”, zegt Beatrice Mahler, directeur van het Marius Nasta Ziekenhuis in Boekarest, die tientallen doktoren en verpleegsters te voet kwam helpen. Werk ’s nachts van zaterdag op zondag in de Salle du Palais.

Het moeilijkste is volgens haar om de inwoners van de nog steeds talrijke gemeenten te bereiken en die geen huisarts hebben. Ongeveer 3,6 miljoen Roemenen hebben in dit land ten minste één dosis van het vaccin tegen het coronavirus ontvangen van 19 miljoen dat de 5 miljoen wil overschrijden die begin juni zijn ingeënt.

READ  Twee doden en zes gewonden bij schietpartij in Ottawa