Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Schotland luidt de secessionistische overwinning een lange impasse met Londen in over de kwestie van een nieuw referendum

In Schotland luidt de secessionistische overwinning een lange impasse met Londen in over de kwestie van een nieuw referendum

Ze is een premier met meer zelfvertrouwen dan ooit, en ze wachtte niet tot het einde van de eindeloze tabellering van Schotse wetgevingsresultaten om een ​​overwinningstoespraak te houden. De 50-jarige Nicola Sturgeon, van wie 35 pro-onafhankelijkheidsactivisten, prees de resultaten “Historisch” En de “Buitengewoon” Van de Scottish National Party (SNP) die zaterdagavond 8 mei eindigde met 64 van de 129 zetels in Holyrood, het parlement van Edinburgh.

De Scottish National Party had gehoopt een absolute meerderheid van de zetels te behalen (65), wat haar een bijna onweerstaanbaar mandaat zou hebben gegeven om een ​​tweede referendum over Schotse onafhankelijkheid te eisen, na het mislukken van het referendum van 2014 (de Schotten stemden toen om binnen het Verenigd Koninkrijk op 55%). Zijn partij is echter heel dicht bij dit “magische getal” gekomen, zegt dhr.ik De steur gaf er de voorkeur aan het gras zo snel mogelijk te maaien onder de voeten van de Britse conservatieve regering, die het vetorecht heeft bij een mogelijk referendum, terwijl Boris Johnson de dag ervoor aankondigde, “Onverantwoordelijk” Nieuwe Schotse folkloristische counseling.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook In Schotland werd de droom van onafhankelijkheid op de proef gesteld voor Covid-19

“Het lijdt geen twijfel dat we een meerderheid zullen hebben voor onafhankelijkheid, en die zal hoger zijn dan in de voorgaande periode”, zei hij. [2016-2021] »Zei M.ik Rekening houdend met alle onafhankelijkheidskamp en de meeste Schotse commentatoren, bevorderde de steur de Schotse Groenen, ook pro-onafhankelijkheid, die historische vooruitgang boekten in Holyrood door acht zetels te winnen. “De positie van Boris Johnson is grappig, natuurlijk hebben we dat [avec le SNP] Een duidelijk mandaat om een ​​nieuw referendum te houdenLorna Slater, leider van de Schotse Groene Partij, zei zaterdagochtend.

READ  Zelensky zegt dat de 'menselijke kosten' van de strijd in Severodonetsk 'angstaanjagend' zijn

‘Een kwestie van democratisch principe’

“Ik zal onmiddellijk weer aan het werk gaan, om mezelf te wijden aan het overwinnen van de pandemie en vervolgens aan economisch en sociaal herstel, maar als de crisis voorbij is, zullen de Schotten het recht hebben om hun mening te geven.” [sur leur avenir] », Drong Nicola Sturgeon aan. “Boris Johnson heeft geen excuus om de wil van de Schotten te dwarsbomen. Het referendum is in wezen een kwestie van democratisch principe.” Raak de leider.

Er is dus een woorden- en argumentenoorlog tussen Edinburgh en Londen uitgeroepen, en deze zal naar verwachting even hard als lang duren. Deze beslissende confrontatie voor de toekomst van Schotland – en het VK – begon eigenlijk veel eerder – met het Brexit-referendum in juni 2016. Om de SNP te ratificeren, zijn deze resultaten volledig geschonden. Kaarten: In 2014, toen de Schotten werd gevraagd om een ​​beslissing te nemen over hun toekomst, was het slechts een kwestie van in de Unie van het Verenigd Koninkrijk blijven en de Europese Unie niet verlaten. Ze wezen de Brexit echter botweg af (tot 62%), waardoor dhr.ik De steur, die eind 2014 de Schotse premier werd.

U heeft nog 50,43% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.