Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

LIVE – Covid-19: Het aantal intensive care-patiënten daalt tot onder de 5.000

LIVE – Covid-19: Het aantal intensive care-patiënten daalt tot onder de 5.000

Afrika

De recorduitbraak van het coronavirus in India baart Afrikaanse landen zorgen die, naast de komst van de Indiase variant op het continent, vrezen voor een permanente beperking van de aanvoer van vaccins, die de Aziatische reus tot nu toe grotendeels heeft geleverd. Met meer dan 4,5 miljoen gevallen en meer dan 123.000 officieel geregistreerde sterfgevallen op het continent, is Afrika tot dusver relatief gespaard gebleven van de epidemie.

De directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie, Tedros Adhanom Ghebreyesus, waarschuwde zaterdag dat “wat er in andere delen van de wereld gebeurt, in Afrika kan gebeuren als we voorzichtig zijn.” “In veel landen heeft de opkomst van varianten, samen met de vroege versoepeling van sociale en volksgezondheidsmaatregelen en de oneerlijke distributie van vaccins, tragische gevolgen”, zei hij.

De epidemie volgde echter enkele maanden lang “verrassend vergelijkbare” ontwikkelingen op het Afrikaanse continent en India, zoals de directeur van de Africa CDC, John Nkengasung, zaterdag opmerkte. Naast een vergelijkbare bevolking delen India en Afrika gemeenschappelijke punten van dichtbevolkte steden en kwetsbare gezondheidsstructuren.

READ  Rusland erkent voor het eerst de verantwoordelijkheid voor ISIS