Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De regering moet aftreden na meningsverschillen over het migratiebeleid

De regering moet aftreden na meningsverschillen over het migratiebeleid

De Nederlandse premier Mark Rutte zal aftreden uit zijn regering vanwege onenigheid over het immigratiebeleid binnen de regerende coalitie. Ondanks drie dagen van intensieve onderhandelingen kon de regeringscoalitie het niet eens worden over manieren om het aantal asielzoekers in het land te beperken.

Gepost door:

3 minuten

Politieke storm in Nederland. De coalitieregering van premier Mark Rutte viel op vrijdag 7 juli, na stormachtige onderhandelingen tussen de vier regerende partijen over het opvangbeleid voor vluchtelingen.

“Alle vier de partijen hebben besloten dat ze geen overeenstemming kunnen bereiken over immigratie. Daarom hebben ze besloten deze coalitie te beëindigen”, maakte woordvoerder Tim Guiston van de Minderheidspartij later op de avond bekend. Protestantse Christelijke Universiteit.

Bijgenaamd ‘Teflon Mark’ vanwege zijn vermogen om ondanks schandalen twaalf jaar aan de macht te blijven – waardoor hij de langstzittende premier in de geschiedenis van Nederland is – nam Mark Rutte in januari de leiding over zijn vierde coalitie over. 2022 na een record van 271 Onderhandelingsdagen.

Maar de regeringsleider van de liberaal-rechtse VVD heeft de afgelopen dagen problemen gezaaid onder zijn partners uit rechts en centrum, en eiste van hen ontvangst om de verdeeldheid zaaiende maatregelen rond asielzoekers voort te zetten.

Scheidingsplan

Mark Rutte heeft geëist dat de drie andere partijen in de regerende coalitie, de christen-democraten van het CDA, de liberale centristen van D66 en de kleine protestantse groepering ChristenUnie, instemmen met het instellen van quota voor het aantal kinderen in conflictgebieden. Asiel in Nederland.

Hij vroeg ook dat vluchtelingen die al in Nederland gevestigd zijn, zich niet bij hun kinderen daar zouden mogen voegen als ze het maandelijkse quotum van 200 kinderen al hadden bereikt.

READ  Koninklijk en (bijna) gewoon - Willem-Alexander en Maxima uit Nederland gecontroleerd: kaartjes, alstublieft?

Maar de twee meest flexibele partijen op het gebied van immigratie, ChristenUnie en D66, zijn tegen het plan.

De ChristenUnie, een aanzienlijk deel van het electoraat in de conservatieve Bijbelkordel en de Bijbelgordel, verzet zich traditioneel tegen een strikt beleid van het verwelkomen van immigranten vanwege haar religieuze overtuigingen. .

“We zijn allemaal geschapen en geliefd door dezelfde God, en van Hem hebben we de aarde ontvangen waarop we leven. Daarom geloven we dat het onze plicht is om een ​​veilige plek te bieden aan degenen die lijden onder rampen, oorlogen, vervolging en onderdrukking”, Kristen Uni schrijft op haar website.

Na de eerste gesprekken op woensdag kwamen de leden van de regering van donderdag op vrijdag opnieuw bijeen, maar slaagden er niet in een akkoord te bereiken en voedden speculaties over de snelle val van de vierde regering van Mark Rudd, zoals algemeen bekend staat. Nederland “Rutte IV”.

Op weg naar vervroegde verkiezingen

Sinds het begin van zijn eerste mandaat in 2010 hebben Mark Rutte en zijn liberaal-rechtse partij te maken gehad met concurrentie en druk van verschillende extreemrechtse partijen, met name de PVV van Geert Wilders, die fel gekant is tegen immigratie.

Nu de coalitie implodeert, moet premier Mark Rutte opnieuw de parlementaire race betreden met het oog op een vijfde termijn als premier.

Hij kan echter binnen zijn partij te maken krijgen met concurrentie voor de functie van lijstleider.

Deze verkiezingen, die aanvankelijk gepland waren voor 2025, zouden binnenkort moeten plaatsvinden en zouden in de komende maanden kunnen plaatsvinden.

READ  Nieuwe spanningen tussen politie en Nederlandse boeren

Een nieuwe pro-boerenorganisatie die zich verzette tegen de EU-milieuregels won meer zetels bij de regionale verkiezingen in maart, die ook de samenstelling van de Senaat zullen bepalen, waarbij de race om plaatsvervangende zetels zwaar belooft te worden voor de partijen in de vertrekkende regering.

Met AFP