Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De promotors wilden het bos en 185 buren haalden 680.000 euro op om het te kopen – de avondversie van West-Frankrijk

In Chelsea, Quebec (Canada), mobiliseerden 185 buren zich om het bos bij hun huizen te redden, dat is waar vastgoedontwikkelaars naar streven. Bewoners wisten 850.000 Canadese dollar (zo’n 680.000 euro) op te halen om 23 hectare bosgrond aan te kopen.

(Kaart: West-Frankrijk)

Het is een ongewoon verhaal dat zich afspeelt in de regio Ottawais in Quebec.Canada). Een groep van 185 families in Chelsea, een stad op ongeveer twintig kilometer van de hoofdstad Ottawa, ten westen van Montreal, haalde 850.000 Canadese dollar of 680.000 euro op voor 23 hectare bos.

In de versie van 6 augustus 2021, Montreal Magazine Het laat zien dat het land begeerd was door vastgoedontwikkelaars. Deze bosrijke omgeving was gedoemd te verdwijnen en op korte termijn te worden vervangen door een woonwijk. “Ongeveer dertig individuele huizen”

De impact van COVID-19

De Canadese pers berichtte er pas aan het begin van de maand over, maar het verhaal gaat terug tot augustus 2020, toen het bos te koop werd aangeboden… Volgens de lokale bevolking was er een natuurgebied in de buurt van hun huizen. Hij kwam wel eens wandelen. Uit angst dat een verandering van eigenaar hun dagelijks leven en ecosysteem zou verstoren, begonnen velen van hen anderen te waarschuwen en in te pakken. In slechts een paar weken tijd is dit populaire publiek exponentieel gegroeid.

Volgens Lynn Daigle, een woordvoerster van de buurtbeweging, COVID-19 Inperkingen hebben aanzienlijk bijgedragen aan dit momentum: “De pandemie heeft buurtbewoners bewust gemaakt van de waarde van de tijd die ze doorbrengen in nabijgelegen groene ruimten”, zei hij. Ze legt het uit aan de krant Quebec.

READ  Rune. Bijna 500 anti-maskers verzamelden zich in Lyon, Begaard, Lynn en Chalinson voor de bijeenkomst

Hierboven het bos in de winter van 2021.

Bewoners zijn al in beweging: ze gingen van huis tot huis, deelden flyers uit en organiseerden videovergaderingen op Zoom, week na week meedogenloos, om buurtbewoners te waarschuwen die getroffen waren door dit vastgoedproject.

Hun mediacampagne en inzamelingsactie, die in het najaar van 2020 werd gelanceerd, eindigde in maart 2021. “We hadden drie weken de tijd om een ​​reëel bod uit te brengen, Lynne Daigle, een woordvoerster van de buurtbeweging, herinnert zich Montreal Magazine. En we waren in concurrentie met vastgoedontwikkelaars…”

Gelukkig voor de verdedigers van de nabijgelegen bossen stroomden de toezeggingen binnen en konden ze de $ 850.000 bijeenbrengen die nodig was om het land te verwerven. Op 15 maart 2021 konden buren de koopakte ondertekenen, gesteund door Action Chelsea’s Environmental Respect Association.

en daarna?

Dit uitgestrekte gebied van 23 hectare bos is nu een gemeenschapsgebied en is omgedoopt tot “Forest Ponds”. Bewoners zetten hun burgerparticipatie voort, met name door paden aan te leggen of bruggen te bouwen. “Het doel is ook om er een land van permanent behoud van te maken,” Lyne Daigle van vandaag legt uit aan de Canadese krant Rechtsaf.

De burengroep hoopt nu dat de regering van Quebec zal instemmen met het toekennen van de officiële status van beschermd gebied aan hun bossen, beschermd door projectontwikkelaars.