Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De politie let op de gebaren van de slagboom

Vanwege het hoge besmettingspercentage in het departement de afgelopen dagen, voeren politie en rijkswacht dit weekend in overleg met de prefectuur operaties uit om de naleving van de gezondheidsvoorschriften te controleren.

Op zaterdag 5 juni voerde de Nationale Politie controles uit op de naleving van de sanitaire maatregelen in het winkelcentrum Grand Moon, in Saint-Pierre-du-Mont. Het dragen van een masker, hydro-alcoholische gel verkrijgbaar bij de ingang van winkels, respectvolle fysieke afstand en meting, dat was wat de politie in hun ogen had, op een plek waar bewoners zich mengden en leidend tot ontmoetingen.

Toegegeven, de trend van de afgelopen weken is een terugkeer naar de schijn van normaalheid, en een volgende fase van landelijke ontmanteling is gepland voor woensdag 9 juni. Maar in Landes werd het ontdekt Enkele tientallen Indiase variant, of delta, in de afgelopen drie dagen, De hoge incidentie van 96 per 100.000 inwoners op 4 juni, die hoger is dan de gemiddelde incidentie in Frankrijk van 91, stimuleert gouvernement Om te focussen op controle en bewustwording, om eventuele verslapping te voorkomen.

Houd de situatie onder controle

Politieagenten en rijkswachters in Landes zijn nog tot zondag gemobiliseerd om operaties uit te voeren om wegblokkades en avondklokken te controleren, met name op zaterdagavond in Country Born, van Biscarrosse naar Mimizan via Parentis-en-Born, op patrouille in de stad en tijdens weginspecties .

Om het systeem compleet te maken zullen op woensdag 9 juni de hele dag grote controles plaatsvinden, één op Grande Moon en één op Behrhord, zoals die op vrijdag 4 juni in Bouillon. “Om de situatie onder controle te houden”, wijst hij de provincie erop. Controle gaat ook door de huidige vaccinatiecampagne voor kudde-immuniteit, op een afdeling die tot dan toe meer gemeden is door Covid-19 dan in andere regio’s. Vandaag heeft 22% van de inwoners van Landis twee doses van het vaccin gekregen.

READ  Covid19. Is het weer goed voor de heropening van de stands?