Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Lisieux: Een eerstejaarsstudent van slechts 14, Raphael schittert in wiskundewedstrijden

Raphaël Aubry wordt als “briljant” beschouwd volgens Tuyêt Mai Pepin, hoofd van de stichting bij Lycée Frémont. (© Laag door hond)

Hij is niet de meest spraakzame, maar in zijn hoofd, “Hij denkt hard na”, glimlacht hij Mooie pruimenpepinHet hoofd van de instelling Fremont High School van Lisieux (Calvados). Raphael Aubryleerling in de klas eerste, vernam ik het goede nieuws op vrijdag 28 mei 2021: klaar in 1e plaats in Wiskunde Olympiade, op het niveau vanAcademie van Normandië. Meer indrukwekkende prestaties net als een tiener 14 jaar, dus twee jaar vooruit!

Lange tijd wiskunde liefhebber

Georganiseerd door het Ministerie van Nationaal Onderwijs en de Animath Association, Dit zijn de Olympische Spelen Het heeft tot doel de smaak voor wiskunde bij eerstejaarsstudenten te ontwikkelen: “Hierdoor krijgen ze het verlangen om verder te gaan dan zichzelf en kunnen ze andere studenten onder ogen komen”, benadrukt de directeur van de instelling.

Raphael Aubry had dat niet nodig om van cijfers te genieten: ‘Ik heb wiskunde altijd leuk gevonden’, zegt de jongen. Op de universiteit nam hij elk jaar deel aan de Kangaroo Math Competition, “die tienduizenden deelnemers in Frankrijk samenbrengt (let op: ze waren bijvoorbeeld 335.000 in 2019):”

Ik heb altijd in de top 500 gestaan, in de top 30 op de vijfde en derde plaats. Toen ik de resultaten van mijn derde plaats zag, nam de Animath Society contact met me op om deel te nemen aan een andere wedstrijd, ik eindigde als 13e van de 100.

Raphael Aubry

“Wauw”

Op 24 maart 2021 werkte hij samen met zeven andere eerstejaarsstudenten van Fremont High School vier uur lang aan onderwerpen die tijdens de Olympische Spelen van 2021 werden voorgesteld: “Vier oefeningen, twee burgers en twee academici.” Raphael Aubry bleef uiteindelijk bescheiden:

Het ging goed, maar ik vond niet dat het de academische topplek verdiende, er zijn enkele oefeningen die ik niet goed deed.

Raphael Aubry

Hij was “absoluut verrast” maar vooral “trots” op de resultaten.

READ  Relevant waarschuwingssysteem in Duitsland

De student is een pure wetenschapper en volgt de disciplines “Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde en Engels” en wil “computerwetenschapper worden”. Eén ding is zeker: “Hij zal blijven presteren in wiskunde”, voorspeld door de tweet van My Pippin: “Hij is zo cool. We zijn zo trots op onze studenten.”