Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De epidemie blijft afnemen, maar in een langzamer tempo

Het weer voor Covid-19 is goed. Er werd bevestigd dat alle indicatoren van de epidemie voor de vijfde week op rij zijn afgenomen. Het ziekenhuisbehandelingsniveau had medio mei 2020 bereikt, op het moment van de eerste verwijdering; Het aantal mensen op de intensive care daalde in de eerstehij is Juni. Sterfgevallen van ziekenhuispatiënten als gevolg van Covid-19 zijn blijven dalen en zijn gedaald tot minder dan 100 per dag.

Het is echter nog te vroeg om te zeggen dat de pandemie achter ons ligt. De reproductiesnelheid nam licht toe, van 0,75 naar 0,8, en bereikte zelfs 0,88 voor opname op de intensive care. “Dit herstel begon begin mei, wat overeenkomt met de hervatting van de middelbare school, wetende dat er ook een, weliswaar beperkte, impact kan zijn voor het basisonderwijs”, Mircea Sofonea, docent epidemiologie en ontwikkeling van infectieziekten aan de Universiteit van Montpellier.

Wat betreft het mogelijke “terraseffect” dat de eerste fase van het opheffen van de blokkade tot angst leidde, op 19 mei zal de hervatting van de vervuiling voorlopig niet worden waargenomen, maar moet nog een week worden gewacht voordat de gevolgen van deze heropening kan worden gemeten. “We verwachten niet dat deze externe activiteiten zullen leiden tot een hervatting van de epidemie, omdat er een veel grotere impact was van de derde lockdown dan verwacht”De onderzoeker bevestigt.

Lees ook Met de tweede fase van desintegratie keren kleine genoegens terug

Deze scherpe daling van de epidemie werd door de meeste epidemiologische modellen niet verwacht. Wat zijn modelleringsteam betreft, legt Mircea Sofonea uit dat de reproductiesnelheid, gekalibreerd volgens het eerste twee afasiemodel, in de eerste fase sterk daalde en daarna weer toenam. Maar in het geval van de derde bevalling bleek de week van Pasen uiteindelijk gunstiger voor de circulatie van het virus dan de daaropvolgende.

READ  "De plicht van de wetenschap is om een ​​licht te laten schijnen, zelfs als ze de heersende ideeën van politici ... of geleerden niet ondersteunt."

“Dit geeft aan dat de modellen nog verbeterd moeten worden”, geeft Mircea Sofonea toe, terwijl ze zich herinnert dat ze gebaseerd zijn op aannames en geenszins verwachtingen zijn. De onderzoeker is van mening dat deze onverwachte daling bevestigt dat de sluiting van scholen de transmissieketens heeft doorgesneden.

immunisatie bescherming

Jan-Stephan Dersen, adjunct-directeur van het National Institute of Mathematical Sciences en zijn interacties met het CNRS, benadrukte dat de modellen de feestdagen in mei slecht bevatten en volgens experts anders werden geïnterpreteerd bij het berekenen van de incidentie. Tarief. Want elke keer komt het erop aan om de lage detectiecijfers op deze uitzonderlijke dagen in te halen, ofwel door er de gegevens van een normale dag op toe te passen, ofwel door er gebruik van te maken. “Vergeten”. “We hadden een wazig zicht op de afdaling, zeker langzamer dan die van de tweede golf, maar het is stabielDe wiskundige geeft toe. Er was ook het probleem van het identificeren van de oorzaken, verschillende oorzaken die tot dezelfde effecten leidden. “

Je hebt 55,76% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.