Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Heeft u twee doses van het Covid-19-vaccin gekregen? Dit is wat er verandert… en wat niet verandert in je dagelijkse leven

Vanaf 9 juni

Zodra de “kaart” op 9 juni is geactiveerd, moet u tijdelijk een tweeledige gemeenschap creëren met betrekking tot toegang, die varieert naargelang de persoon is ingeënt of niet (dat wil zeggen, zelfs als het een negatief onderzoek of een certificaat van herstel, dan heeft het een waarde als bewijs van vaccinatie). Deze sesam verloopt op 30 september.

Voor de wet verandert er niets. De rechten blijven hetzelfde. “Het zal in ieder geval niet gaan om het toepassen van deze pas op wat het dagelijks leven van de Fransen maakt. Het kan supermarkten, werkplaatsen, openbare diensten of zelfs restaurants niet schelen”Overheid belooft. Het uiterlijk van de straten van onze steden zou niet onmiddellijk moeten veranderen, vooral niet zoals in de Var en de Alpes-Maritimes, Masker dragen blijft verplicht tot 5 juliProvinciaal besluit.

Anderzijds zal het toegang verlenen tot evenementen waarvan de opkomst zal worden beperkt door metrische gegevens (voornamelijk recreatieve activiteiten, zoals culturele evenementen, themaparken, festivals, sportwedstrijden, kortom elke plaats waar meer dan 5.000 mensen samenkomen. Het is de bedoeling dat ).

Verzamel tot 5.000 mensen dankzij de gang

Op dit moment is het maximale aantal mensen dat elkaar op evenementen kan ontmoeten 1000 mensen, maar in feite zijn instellingen die open zijn voor het publiek nog steeds gesloten, dat laatste is theoretisch. Daarnaast zijn PCR- of antigeentesten gereguleerd. De verhoging naar 5.000 van 9-30 juni valt samen met de komst van de populaire gezondheidskaart.

verwant reizen naar het buitenland, stelt de pas niet vrij van de wetten van onze buurlanden, waarvan sommige nader bewijs vereisen. Het EU digitale COVID-certificaat zal naar verwachting vanaf 1 juli het vrije verkeer van burgers binnen de EU vergemakkelijken.

READ  Covid-19 in Frankrijk: 243 doden en meer dan 5.500 mensen in kritieke zorg

Als de situatie in de PACA-regio elke dag blijft verbeteren met een positief percentage van 1,9% volgens het laatste rapport dat op donderdag 3 mei is gepubliceerd doorARGroepsimmuniteit is verre van bereikt, met slechts 40% van degenen die met de eerste dosis zijn gevaccineerd en iets meer dan 22% van degenen die met de tweede dosis zijn gevaccineerd, dus we moeten waakzaam blijven.