Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De overheid stelt vaccinatieplicht voor verplegend personeel uit tot 31 december

De regering heeft de ballast in Guadeloupe en Martinique opgegeven: besloten uit te stellen tot 31 december Voltooiing van de uitvoering van de vaccinatieplicht Voor zorgverleners aan de oorsprong van de crisis in West-Indië hebben het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Volksgezondheid aangekondigd In een gezamenlijk persbericht.

De vaccinatie zou op 15 november in West-Indië worden ingevoerd, de dag waarop in Guadeloupe de algemene staking werd uitgeroepen. De beweging verhuisde vervolgens naar Martinique, waar het protest op 22 november begon.

Deze beslissing is het resultaat van overleg tussen de minister van Buitenlandse Zaken, Sebastien Licornu, en de minister van Volksgezondheid, Olivier Veran, met de gekozen functionarissen van de twee regio’s. “Als de wet van de Republiek in alle Franse provincies moet worden toegepast, en dus in Guadeloupe en Martinique, dan moeten de toepassingsvoorwaarden worden aangepast aan de gezondheids- en sociale situatie van deze twee regio’s om een ​​goede patiëntenzorg en continuïteit van zorg”En Uitleg van de twee ministeries.

Luister- en dialooggroepen

In Guadeloupe, waar het vaccinatieniveau van zorgverleners nu bijna 90% is, Luister- en dialooggroepen Wordt vanaf maandag klaargemaakt om te ontvangen “Individueel voor elke beroepsbeoefenaar die te maken heeft met schorsing wegens niet-naleving vaccinatieplicht”Voegt het persbericht toe.

De vaccinatiedatum is ook uitgesteld tot 31 december in Martinique “Alle zorgverleners, gezondheidswerkers, medische en sociale werkers, thuishulpen en brandweerlieden”. Na de bemiddelingsprocedure in het Universitair Ziekenhuis Martinique hebben haar medewerkers tot het einde van het jaar al geprofiteerd van deze verlenging.

Of het nu in Guadeloupe of Martinique is, voor professionals die deze enkele machine zullen accepteren, “De schorsing van hun vergoedingen wordt opgeheven voor de duur van deze uitwisseling.”. Aan de andere kant, degenen die weigeren Hun schorsing duurt voort., definieert de tekst.

READ  Emmanuel Macron zegt: "Europeanen moeten uit hun naïviteit komen" tegenover de Verenigde Staten en "hen respecteren"

De regering herinnert zich ook dat, in een tijd waarin “Het lijkt erop dat er een vijfde golf aan het ontstaan ​​is, en het beschermen van de gezondheid van onze burgers is een absolute prioriteit.”. Nu, voegt hij eraan toe, “Deze bescherming omvat de vaccinatie van alle professionals die de Fransen verzorgen, helpen of ondersteunen, vooral de meest kwetsbaren onder hen.”.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees In Guadeloupe en Martinique, onwil om te vaccineren met wantrouwen tegenover staatsuitingen

Le Monde met Agence France-Presse en Reuters