Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De oorsprong van het leven op aarde eindelijk verklaard dankzij monsters genomen van een asteroïde?

Hoe is het leven ontstaan? een land ? monsters Gemaakt door Japanse ruimtesonde in 2019Het kan ons helpen meer te weten te komen over de oorsprong van onze planeet. Ze maakten het zelfs mogelijk om aminozuren in monsters van de stof te detecteren asteroïdeDat blijkt uit een Japanse wetenschappelijke studie die vrijdag is gepubliceerd.

Onderzoekers van de Okayama University (west-Japan) zeiden dat deze aminozuren en ander organisch materiaal afkomstig waren van de asteroïde Ryugu. “De ontdekking van aminozuren die eiwitten kunnen vormen is belangrijk, omdat Ryugu niet werd blootgesteld aan de biosfeer van de aarde, in tegenstelling tot meteorieten”, kunnen we in dit onderzoek lezen. Daarom “bewijst hun ontdekking dat sommige van deze bouwstenen van het leven op aarde zich in de ruimte kunnen hebben gevormd”, voegen de wetenschappers toe.

Een asteroïde op meer dan 300 miljoen km van de aarde

De onderzoekers zeiden dat ze 23 verschillende aminozuren identificeerden in 5,4 gram zwarte steen- en stofmonsters verzameld op Ryugu door de Japanse Hayabusa-2-sonde. Deze capsule keerde eind 2020 met zijn kostbare lading terug naar de aarde na een missie van zes jaar.

De asteroïde Ryugu (“Drakenpaleis” in het Japans) werd ontdekt in 1999, op meer dan 300 miljoen kilometer van onze planeet en op minder dan 900 meter in diameter. Wetenschappers geloven dat een deel van het materiaal van de asteroïde ongeveer vijf miljoen jaar na de geboorte van ons zonnestelsel is gevormd en niet boven de 100 graden Celsius is verhit.

Aminozuren vanuit de ruimte naar de aarde gebracht?

Volgens een andere studie die donderdag is gepubliceerd in het American Journal of Wetenschapheeft het materiaal van Ryugu “een chemische samenstelling die meer lijkt op die van de fotosfeer van de zon” dan die van meteorieten.

READ  eShop Sale: een selectie van games en downloadbare content met tot wel -75% korting, perfect om E3 2021 af te sluiten!

De Ryugu-monsters “geven reden om aan te nemen dat de aminozuren vanuit de ruimte naar de aarde zijn gebracht”, bevestigt Kensei Kobayashi, een astrobioloog en emeritus hoogleraar aan de Yokohama National University in een interview met AFP. Een andere theorie is dat aminozuren werden gevormd in de vroege atmosfeer van de aarde door bliksem.