Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De ontdekking van twee exoplaneten relatief dicht bij de aarde

ondergeschikt onderzoekers Met name afkomstig van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) kondigde woensdag aan dat ze twee nieuwe exoplaneten van superaarde hebben ontdekt. Dit betekent dat de massa van de betreffende hemellichamen tussen de massa van de hemellichamen ligt een land En een gigantische planeet. Deze ontdekking werd onthuld tijdens een conferentie van de American Astronomical Society in Californië (VS), zoals aangegeven Wetenschap en de toekomst.

Belangrijkste doelstellingen van de James Webb-telescoop

ontdekkingen Astronomie wetenschappers Ze zijn allemaal interessanter omdat ze zich “slechts” 33 lichtjaar van de blauwe planeet bevinden. Dit betekent dat ze relatief dichtbij zijn. De exoplaneten heten HD 260655 b en HD 260655 c omdat ze rond a . draaien ster palotte” genaamd HD 260655.

Door de afstand die de aarde scheidt van de twee nieuw geïdentificeerde planeten, zouden ze kunnen worden waargenomen door de James Webb Space Telescope. Michelle Kunimoto, co-auteur van .bevestigd De studie die de ontdekking rapporteerde.

Onmogelijke voortgang in het leven

Volgens de eerste waarnemingen hebben deze exoplaneten een diameter van 1,2 tot 1,5 keer groter dan de aarde met een massa die twee tot drie keer groter is. We moeten echter niet hopen daar een spoor van leven te ontdekken. Met zijn temperatuur die schommelt tussen 280 en 430 graden Celsius en de nabijheid van zijn ster, is het zelfs onmogelijk voor leven om zijn aanwezigheid daar te bewijzen. Dit is ook het geval voor de meeste andere superaardes.

READ  Joker-virus is terug op Android