Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De omzet van Pfizer in het eerste kwartaal stijgt naar $ 25,7 miljard

Het Covid-vaccin verhoogde de resultaten van de groep binnen een jaar met 77%.

De Amerikaanse geneesmiddelengroep Pfizer rapporteerde in het eerste kwartaal een omzet van $ 25,7 miljard, een stijging van 77% op jaarbasis, grotendeels dankzij de verkoop van zijn Covid-19-vaccin. Het bedrijf handhaafde ook zijn voorspelling om 22 miljard dollar van zijn anti-covid-19 anticonceptiepil, Paxlovid, voor het volledige jaar te verkopen, volgens de financiële resultaten die dinsdag werden gepubliceerd.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft het gebruik van dit antivirale middel in april sterk aanbevolen voor patiënten met minder ernstige vormen van Covid-19 en “Meer risico op ziekenhuisopname“.

Aan de andere kant heeft Pfizer zijn jaarlijkse winstramingen naar beneden bijgesteld, voornamelijk als gevolg van de wijziging in zijn boekhoudnormen. De Amerikaanse Securities Exchange Regulatory Authority vereist dat farmaceutische groepen bepaalde uitgaven, met name voor onderzoeks- en ontwikkelingsacquisities, opnemen in hun financiële prognoses. Pfizer verwacht nu dat de jaarlijkse winst per aandeel zal schommelen tussen $ 6,25 en $ 6,45, een daling van $ 6,35 tot $ 6,55 eerder.

Humanitaire hulp aan het Oekraïense volk

Daarentegen blijft de jaarlijkse omzetprognose tussen de 98 en 102 miljard dollar. Het vaccin van Cominarty tegen Covid-19 zou een omzet van maximaal $ 32 miljard moeten vertegenwoordigen. In de periode januari-maart bedroeg de nettowinst van de groep $ 7,9 miljard. De winst per aandeel, exclusief bijzondere posten, werd gerapporteerd en de winst was $1,62, wat boven de marktverwachtingen lag.

zie ook De Europese Unie slaat medicijnen in om chemische en nucleaire noodsituaties het hoofd te bieden

READ  De beurs van Parijs is onderweg naar nieuwe hoogten

We blijven de wereld Cominarty aanbieden, dat een cruciaal hulpmiddel blijft om patiënten en gemeenschappen te helpen de ergste gevolgen van de Covid-19-pandemie te voorkomen.Pfizer CEO Albert Burla reageerde in een persbericht. “We liggen op schema om onze belofte na te komen om in 2021 en 2022 ten minste 2 miljard capsules te leveren aan lage- en middeninkomenslanden, waarvan dit jaar ten minste 1 miljard capsules.‘ voegde de commandant eraan toe.

Over de Russische inval in Oekraïne gaf de groep aan dat ze doorging met het leveren van humanitaire medicijnen aan Rusland, maar dat alle winsten van haar dochterondernemingen in het land werden gebruikt om humanitaire hulp aan het Oekraïense volk te financieren. Pfizer heeft ook aangegeven dat het niet langer klinische proeven in Rusland zal starten, geen nieuwe patiënten zal rekruteren voor lopende klinische proeven, en toekomstige investeringen in lokale partners om fabrieken te bouwen opschort. De aandelen van Pfizer daalden 1,2 procent in de elektronische handel voor de opening van de sessie op Wall Street.


zie ook – In dit Parijse magazijn zijn vrijwilligers druk bezig met het verzenden van medicijnen naar Oekraïne