Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De omstreden koninklijke kar werd naar het museum gestuurd

De Cowan Coyote, jarenlang veroordeeld door antiracisme-activisten, zal te zien zijn in een museum in Amsterdam. Tot nu toe werd de strijdwagen van de koninklijke familie, gebruikt voor afbeeldingen van slaven, gebruikt voor officiële reizen.

“Na de restauratie zal de Gouden Koets te zien zijn. Pas dan beslist de koning over het lot van het omstreden voertuig.” Dagelijkse rapporten NRC Zakelijk tijdschrift.

Cowan Coyotes (“Golden Coach”) is in aanbouw sinds 2015 en zal volgend jaar de dienst hervatten. Normaal gesproken, op 25 september, Prinsjesdag, de “Kleine Prinsessendag”, die het begin van een nieuw politiek jaar markeert, neemt Coach Koning en Koningin mee naar het Parlementsgebouw in Den Haag. Maar op dinsdag 8 september maakte de regering bekend dat als de restauratie klaar was, deze eindelijk zou worden overgedragen aan het Amsterdam Museum. De felbegeerde coyotes zijn daar te zien van juni tot november 2021. Het is ook niet zeker dat het staatsvoertuig ooit in dienst zal gaan.

Vakbonden pleiten al jaren voor een stopzetting van het publieke gebruik van de koets omdat deze op een van de zijpanelen van de slavenvertegenwoordiging heeft gestaan. Recht hebben Hulde aan de koloniën En daten vanaf het einde XIXe eeuw, weergave (Weet in het artikel NRC) Kijk maar “Halfnaakte Afrikaanse en Indonesische mannen onderwerpen zich aan de metafoor van de Nederlandse natie, aan wie geschenken worden gegeven”, beschrijft NRC.

“Al in 2011, The 2011, SP [gauche radicale] En Cronlinks [écologistes] Koningin Beatrix werd destijds gevraagd haar vertegenwoordiging in te trekken.” Nationale dagelijkse terugroepacties. Beide partijen zijn van mening dat de coach eerlijk is “Vreselijke periode in de Nederlandse geschiedenis”. Voor zijn deel, Amsterdamse krant voorwaardelijke vrijlating Onthouden Het bestaan ​​van een petitie getiteld “Golden Koch heeft zijn plaats in het Museum van Slavernij”, het verzamelen van bijna 8.000 manuscripten.

READ  Een verplichte test om door Nederland te gaan

De afgelopen maanden is het debat rond de Gouden Koets nieuw leven ingeblazen met de komst van Nederland beweging Black Lives Matter. Afgelopen juli, teruggeroepen NRC, Koning Willem-Alexander belde de koets “Cultureel erfgoed”, Elke wijziging van het object weigeren:

We halen het op [pour qu’il retrouve] De originele staat:. We gaan de geschiedenis niet herschrijven. ”

Antoine Mouto