Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Omicron variant was twee weken geleden al in Nederland

De regering meent dat de eerste zaken zijn gericht tegen passagiers van twee vluchten die afgelopen vrijdag vertrokken uit Zuid-Afrika. Amsterdam, 14 van hen droegen de Omigron-variant. Maar het land voegt zich bij andere Europese landen, waaronder België en Duitsland, die gevallen van de nieuwe variant meldden voordat het op 24 november officieel door Zuid-Afrika aan de Wereldgezondheidsorganisatie werd gemeld.

In hetzelfde gevalVariatie Omicron: Wat we weten, ons bestand

De nieuwe omigran-variant van het coronavirus, gevonden in Zuid-Afrika, wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie als “verontrustend” ervaren. Het zet zijn vooruitgang in de wereld voort en baart zorgen

Vooral het getroffen land

Het RIVM meldt dat de Nederlandse autoriteiten twee betrokkenen hebben geïnformeerd en op zoek zijn naar hun contacten. “Een van de twee had geen reisverleden en de ander was onlangs naar Zuid-Afrika gereisd”, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Passagiers die in totaal de Omicron-variant vervoeren Van 61 mensen is bevestigd dat ze een Govt-19-infectie hebben Shipoll is momenteel geïsoleerd na de landing op Amsterdam Airport. Nu met 16 bevestigde gevallen is Nederland een van de meest vervuilde cijfers voor de nieuwe variant. Van europa Op dit punt.

Andere landen kunnen worden beïnvloed

Ara Dyman, directeur van de Landelijke Coördinatie Infectieziekten van het RIVM, legt uit dat als je de experimenten van de afgelopen weken bekijkt om te bepalen of dit een nieuwe variant is, andere landen zich in een vergelijkbare situatie kunnen bevinden.

“We hebben een groot aantal mensen die twee vliegtuigen hebben getest en ik weet niet wat er zal gebeuren als andere landen dit doen. Ze kunnen dezelfde resultaten hebben”, zei hij. “Tegen de tijd dat een nieuwe variant verschijnt en wordt aangekondigd, is deze mogelijk al wijdverbreid over de hele wereld”, voegde hij eraan toe. Voorlopig bestaat het al in veel landen sloten hun grenzen Terugkerende reizigers uit Zuid-Afrika.

READ  De strijd om Nederland

Gespannen maar stabiele situatie

Als het nieuws komt Gebiedsbesturing In Nederland is sinds 13 november Covit-19 van kracht om de toename van het aantal gevallen tegen te gaan. Na een recordhoogte te hebben bereikt, “stabiliseerde” het aantal nieuwe gevallen de afgelopen week, met een stijging van 1% van 39% in de voorgaande week tot 155.152, aldus het RIVM.