Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De minister van Justitie heeft groen licht gegeven en verzocht om openbaarmaking van de notitie

In uitzonderlijke omstandigheden, uitzonderlijke maatregelen. na drie dagen Het verbazingwekkende onderzoek van de FBI In Donald Trump, in Florida, toen de hele Republikeinse Partij het misbruik van het ministerie van Justitie aan de kaak stelde, verbrak de hoofdprocureur-generaal, Merrick Garland, zijn stilzwijgen donderdag. Hij bevestigde in een korte persconferentie dat hij persoonlijk toestemming heeft gegeven voor het verzoek om een ​​huiszoekingsbevel van een rechter in Florida. Donderdag diende het DOJ beroep in voor de publicatie van het arrestatiebevel en de inventaris van de in beslag genomen documenten. Merrick Garland gaf geen details, maar als Donald Trump het geclassificeerde materiaal na het einde van zijn presidentschap bewaart, zal hij van één strafbaar feitEen misdaad waarop gevangenisstraf staat.

Het is uiterst zeldzaam dat de procureur-generaal commentaar geeft op een lopend onderzoek. Maar drie dagen lang veroordeelt Donald Trump de heksenjacht en eisen de Republikeinen dat Merrick Garland details geeft over deze ongekende inval in de Amerikaanse geschiedenis.

READ  Mexico vraagt ​​om vergeving van de Maya's

gevoelige documenten

Merrick Garland merkte op dat de wet en de praktijken van het ministerie van Justitie hem ervan weerhouden details te verstrekken, en hij maakte verschillende opmerkingen. Het belangrijkste: “Ik heb persoonlijk toestemming gegeven voor de beslissing om een ​​huiszoekingsbevel aan te vragen”, en “De beslissing is niet lichtvaardig genomen.” Hij zei dat hij over het algemeen de voorkeur geeft aan “minder opdringerige” alternatieve methoden om federale agenten te bezoeken. Volgens Amerikaanse media kreeg het ministerie van Justitie in het voorjaar een dagvaarding waardoor Donald Trump gedwongen werd documenten terug te geven die hij naar Florida had meegenomen toen hij het Witte Huis verliet. Het is duidelijk dat de oud-president niet gehoorzaamde, wat de inspectie rechtvaardigde.

Deze laatste stond onder toezicht van de contraspionageafdeling van de FBI. Dit wijst op de mogelijkheid van bijzonder gevoelige gerubriceerde documenten. Volgens CNN kunnen sommigen van hen de nationale veiligheid aantasten.