Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De lancering van de raket werd uitgesteld vanwege de storm

Joe Riddell/Getty Images via AFP

Joe Riddell/Getty Images via AFP

In Cape Canaveral, hier begin september 2022, wacht de Artemis-missie nog steeds op lancering.

Ruimte – als je het niet wilt, niet wilt. Na verschillende annuleringen eind augustus en begin september is de Nieuwe enorme raketstart van NASA voor de maan Deze gaat niet door op dinsdag 27 september. Artemis I. Testmissie Het werd uitgesteld vanwege de vorming van een storm, maakte de ruimtevaartorganisatie op zaterdag 24 september bekend.

Onder de dreiging van Storm Ian, momenteel ten zuiden van Jamaica, moet NASA de raket voorbereiden om hem terug te brengen naar zijn assemblagegebouw. Verwacht wordt dat de storm de komende dagen zal intensiveren tot een orkaan en zal opstijgen over de Golf van Mexico in de richting van Florida, waar het Kennedy Space Center is waar de raket zal worden gelanceerd.

“Zaterdagochtend hebben de teams besloten de voorbereiding voor de start op dinsdag te staken, om hen in staat te stellen de systemen voor het transport van de raket (…) in het assemblagegebouw voor te bereiden”, schreef NASA in een blogpost. Het definitieve besluit om de raket terug te trekken zal echter op zondag worden genomen. “Om meer dataverzameling en analyse mogelijk te maken” Naarmate de weersvoorspelling verbetert. Als dit gebeurt, start het proces Late zondag of vroege maandagochtend. Daarna wordt de huidige opnameperiode, die duurt tot 4 oktober, gemist.

READ  Voltooi de Discord Paradise-missie in Fortnite om drie in-game-beloningen te verdienen!

Als uiteindelijk wordt besloten dat de raket op het lanceerplatform mag blijven, heeft NASA niet bepaald of de eerder aangekondigde back-updatum, 2 oktober, nog in aanmerking kan komen voor opstijgen. De oranje-witte SLS-raket, met een hoogte van 98 meter, is bestand tegen windstoten tot 137 km/u op het lanceerplatform. En voor de complexe manoeuvreerbaarheid van het transporteren van de raket naar het assemblagegebouw, mag de constante windsnelheid niet hoger zijn dan 75 km / u.

Na al twee mislukte lanceringspogingen een paar weken geleden vanwege technische problemen, is deze nieuwe tegenslag niet welkom voor NASA. De Artemis-testmissie, zonder bemanning aan boord, zou het begin moeten zijn van het grote Amerikaanse ruimteprogramma op de maan, met als doel daar een permanente aanwezigheid te vestigen en het vervolgens te laten gebruiken als springplank naar Mars.

Zie ook op HuffPost :