Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Is het goed voor onze ogen om altijd de donkere modus te gebruiken?

Is het goed voor onze ogen om altijd de donkere modus te gebruiken?

Over het algemeen zijn we geneigd te denken dat de donkere modus goed is voor de gezondheid van onze ogen. Maar is dit de waarheid?

In de collectieve verbeelding, met behulp van donkere modus synoniem voor goed ooggezondheid. Dit komt door het feit dat wanneer we actief zijn donkere mode Ons scherm, onze vermoeide ogen zien er geruststellend uit om minder te zien het witte licht heel sterk. Daarom bieden alle sociale netwerken nu hun eigen donkere modus aan, naast de instellingen van je smartphone. Snapchat kwam binnenMaar het is duidelijk dat hij niet de enige is. dezelfde ramen of chroom met zijn extensies. Maar is de donkere modus echt goed voor de gezondheid van het oog? Wij hebben het antwoord.

Hoe werkt de donkere modus op telefoon of computer?

Om volledig te begrijpen hoe de donkere modus ons menselijk oog beïnvloedt, moeten we eerst begrijpen hoe het werkt op onze schermen.

Om het grofweg te zeggen, kunt u met de donkere modus de kleuren van uw scherm spiegelen. In plaats van alles te krijgen lichtspectrum Degene in het witte licht, de laatste zal proberen symbolen, teksten of zelfs Instagram-foto’s Deze lijken dus minder opvallend dan in de normale modus. Bovenal maakt het het mogelijk om te verlengen Apparaatonafhankelijkheid degenen die hebben OLED-scherm.

De donkere modus verscheen ook tegelijkertijd met de democratisering van OLED. Schakel vervolgens de donkere modus uit schermpixel, waardoor veel items niet van achteren worden verlicht. Deze artikelen verbruiken minder energie en geven u minder licht terug, waardoor uw ogen sneller vermoeid raken.

READ  Curiosity ontdekte een "metalen bloem" op Mars

Dus het kan oogvermoeidheid effectief verminderen, het is een realiteit. Waarom precies? Nou, omdat de donkere modus het blauwe licht verwijdert dat zich in het witte licht van de normale modus bevindt. dit is blauw licht versnellennetvliesveroudering. Het veroorzaakt fotochemische stress en schaadt het vermogen van het oog om licht te absorberen.

Als uw ogen vermoeid zijn, helpt de donkere modus ook om vermoeide ogen te verminderen door heldere schermsignalen te verminderen, zoals: lichtreflecties op de laatste.

Zie ook: Donkere modus: hoe zet je Twitter in de donkere modus?

Donkere modus, het wordt voor sommige mensen niet aanbevolen voor de gezondheid van uw ogen

Volgens de bovenstaande items kun je met de donkere modus echt: vermoeidheid verminderen ogen. Aan de andere kant is de donkere wereld niet per se een magische gezondheidskuur om uren op het scherm door te brengen.

In feite dwingt de donkere modus je ogen om zich aan te passen aan het veranderende licht. In het bijzonder zullen je pupillen moeten uitbreiden en dus heb je misschien wazig zien Al enige tijd. Het is tijd voor de hersenen om te doen concentratieKortom.

donkere modus telefoon

Maar het kan ook zijn dat de donkere modus niet voor iedereen geschikt is, juist door deze ontwikkeling. mensen die lijden aan visuele stoornissen Degenen die geen bril op het scherm dragen, zullen waarschijnlijk hun visie zien veranderen met de donkere modus. En dat is op de lange termijn.

Dit bevat verziend, zij Bijziendheid zij Presbyopie of Astigmatisme (over dat laatste meer). de reden ? De donkere modus kan een lichtgevende halo veroorzaken en zo uw ogen voortijdig vermoeid. Dit komt voornamelijk door de overlay van lichte schrijven op de donkere achtergrond.

READ  Grafische kaart die Intel DG1-chip integreert

bronnen:

01net: https://www.01net.com/actualites/pourquoi-le-mode-sombre-nest-pas-forcement-bon-pour-vos-yeux.html

OnlyOffice: https://www.onlyoffice.com/blog/fr/2022/02/dark-mode-sombre/