Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De kracht om te concurreren tegen Nvidia’s overname van ARM

Het klimaat is drastisch veranderd. De Amerikaanse mededingingsautoriteit (FTC) is van plan Nvidia’s overname van de Britse processor ARM-processor te blokkeren omdat het nieuwe bedrijf het risico zou lopen “alle concurrentie in nieuwe generatie technologieën” te onderdrukken, aldus een verklaring van donderdag.

De Europese Commissie opende een maand geleden een onderzoek naar… Deze voorgestelde overname is voor $ 40 miljard Uit angst voor negatieve effecten op prijzen en concurrentie in deze sector, die momenteel kampt met een wereldwijd tekort. De overname werd in september 2020 aangekondigd door het Japanse SoftBank, het moederbedrijf van ARM, dat een akkoord bereikte met de Amerikaanse grafische kaartkampioen Nvidia.

De FTC zegt dat de stap “een van de grootste microchipbedrijven controle zou geven over de technologieën en computerontwerpen waarop concurrenten vertrouwen om hun eigen componenten te ontwikkelen”. Het federale agentschap noemt Parmi-datacenters (computerservers) en rijhulpsystemen als sectoren die geavanceerde halfgeleiders nodig hebben en waarvan het denkt dat ze te lijden hebben onder een gebrek aan concurrentie.

Gehard tegen grote technologie

Haar argumenten liggen dicht bij die van de Europese Unie. Half november heeft de Britse regering ook haar mededingingsautoriteit gevraagd haar onderzoek naar het project te verdiepen, daarbij verwijzend naar mogelijke obstakels voor innovatie en nationale veiligheidskwesties.

De Amerikaanse regering en gekozen functionarissen hebben hun toon verhard tegen grote technologiebedrijven, die regelmatig worden beschuldigd van misbruik van dominantie. Hun aanvallen zijn meestal gericht op grote bedrijven aan de westkust van het land, van Google, Apple en Meta (Facebook) in Silicon Valley tot Amazon in Seattle.

“De FTC-rechtszaken geven een sterk signaal af dat we agressief zullen optreden om onze kritieke infrastructuur te beschermen tegen illegale verticale fusies die ernstige en verstrekkende gevolgen hebben voor toekomstige innovaties”, aldus Holly Fedova, directeur van FTC Competition Antenna. De administratieve hoorzitting voor deze zaak zou op 10 mei 2022 moeten beginnen.

READ  T-Mobile-operator slachtoffer van massale hack op zijn computer