Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Naar verwachting stijgt het gemiddelde tarief begin 2022 met 2%

Geplaatst op donderdag 02 december 2021 om 21:32

Handelaren beweren dat de prijzen “niet meer zullen stijgen dan de inflatie”.

Ritten op grote snelwegen worden vanaf februari duurder. Volgens cijfers van het Department of Transportation zullen de prijzen voor grote wegennetwerken naar verwachting op 1 februari 2022 met gemiddeld 2% stijgen, na een stijging van 0,44% begin 2021.

Het ASF-netwerk (Autoroutes du Sud de la France, noot van de redactie) zou zijn tarieven met 2,19% moeten verhogen en APRR (Autoroutes Paris-Rhin-Rhône) met 2,05%, Volgens deze cijfers, bevestigd door Agence France-Presse door snelwegbedrijven, die vrijdag moeten worden voorgelegd aan het Comité van Weggebruikers.

De regering heeft deze nieuwe tarieven nog niet formeel goedgekeurd. De zeer strikte contracten die de rijkswegmaatschappijen met elkaar verbinden, voorzien in een automatische tariefverhoging van het verkeer elk jaar op 1 februari Vooral afhankelijk van inflatie en projecten die op het netwerk worden uitgevoerd.

De stijging van de consumentenprijzen in Frankrijk is sinds de zomer versneld: De inflatie bedroeg in juli slechts 1,2% over een jaar, daarna 1,9% in augustus en 2,8% in november. Dit komt volgens INSEE door de versnelling van de prijzen voor energie, gefabriceerde producten en diensten in mindere mate. Een bron dicht bij de dealers zei: “De transitprijzen op 1 februari 2022 zullen niet meer stijgen dan de inflatie.” Begin 2019, midden in de “gele hesjes”-uitdaging, vroeg en verkreeg de regering na “uitgebreide discussies” met snelwegbedrijven een verlaging van 30% van de tarieven voor reguliere chauffeurs, bij gebrek aan een verlaging voor iedereen. De regering heeft het idee om de tarieven te bevriezen, zoals voormalig minister van Milieu Segolene Royal in 2015 besloot, uitgesloten omdat het later moest worden opgelost.

READ  Pas op voor het valse Urssaf-bericht, het is een hoax

Wees de “paling” van het politieke debat, De kwestie van het nationaliseren van snelwegen kwam tijdens de eerste maanden van de presidentiële campagne weer ter sprake Voor de komende verkiezingen. Verschillende kandidaten spraken zich vóór de maatregel uit, van Marine Le Pen tot Arnaud Montebourg.