Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De koning der Nederlanden vergeet social distancing weer tijdens EK 2020

Deze nieuwe blunder komt bovenop een reeks fouten die de Nederlandse vorst heeft gemaakt tijdens de periodes van Covid-19-beperkingen in Nederland, die zijn populariteit ernstig hebben ondermijnd.

Tijdens een bezoek op donderdag aan de Marktweg in Den Haag, uitgeroepen tot “de mooiste oranje straat” van Nederland, oogverblindend met versieringen ter ere van het nationale team, hield de Nederlandse koning zich niet aan de regels van social distancing die in het hele land gelden en schudde hij de hand met de lokale bevolking.

Willem Alexander komt opnieuw onder kritiek te staan, waarbij verschillende ministers in de vertrekkende regering vrijdag benadrukken dat iedereen de regels van social distancing moet naleven.

In augustus toonde een foto op sociale media dat koning Willem-Alexander en koningin Maxima poseren met een Griekse restauranteigenaar op het eiland Milos, zonder de social distancing te respecteren en zonder maskers te dragen in een afgesloten ruimte, twee maatregelen die in Nederland verplicht zijn.

Volgens waarnemers heeft de koninklijke familie een grotere beoordelingsfout gemaakt toen ze in oktober opnieuw naar Griekenland reisden voor vakantie, nadat het land een gedeeltelijk inperkingsbevel had uitgevaardigd.

Het koninklijk paar keerde een dag na aankomst in Griekenland terug na opschudding in Nederland toen details van de reis bekend werden gemaakt.

Het koninklijk paar verontschuldigde zich later in een videoclip, maar het vertrouwen van de burgers in de koning daalde in december tot 47%, voordat het in april steeg tot 57%, volgens een onderzoek. Het vertrouwen in koning Willem-Alexander bereikte in april 2020 76%, blijkt uit een onderzoek van Ipsos.

READ  De verbazingwekkende relatie tussen de Prins van Cambodja... en Matthew Bodmer

De Nederlandse regering zal naar verwachting vrijdag verdere versoepeling aankondigen, waaronder het opheffen van de verplichting om een ​​masker te dragen – wanneer social distancing kan worden gerespecteerd – en het beëindigen van de aanbeveling om op afstand te werken.