Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De komst van rapper Médine vertroebelt de politieke terugkeer naar Europa Ecologie-Les Verts

De komst van rapper Médine vertroebelt de politieke terugkeer naar Europa Ecologie-Les Verts

Dit zou slechts een van de honderd andere bijeenkomsten zijn op de agenda van de Europe Ecologie-Les Verts (EELV) Zomerdagen, die van 24 tot 27 augustus in Le Havre plaatsvinden. Een groot deel van de media-aandacht voor deze politieke comeback ging uit naar de omstreden belangenbehartiging van rapper Medine, die beschuldigd werd van antisemitisme nadat hij columnist Rachel Khan, een jood en kleindochter van gedeporteerden, had omschreven als “Reese Khanbei” In een tweet begin augustus plaagde ze de lancering van het evenement op donderdag. Dit tot woede van sommige partijleden. [On a] Gezocht naar buzz en [on] Ik heb het op de slechtst mogelijke manier gekregen.”Dit maakte Marie Toussaint, lijsttrekker bij de Europese verkiezingen, woensdag bekend aan France Info.

Honderden milieuactivisten wachtten op de aankomst van Le Havre in een van de betonnen hallen van Carré des Docks om te praten met de nationaal secretaris van de partij, Marine Tondelelier. De rapper kreeg een staande ovatie zodra hij door de menigte activisten op het podium werd gebracht, nog intenser dan tijdens de andere voorgestelde thematische debatten van de dag, waarin ‘rebellen’-afgevaardigden met name Raquel Garrido, François Ruffin en Alexis Corbier werden getoond.

Uitgenodigd voor een vijfenveertig minuten durende scriptuitleg over het onderwerp ‘De kracht van cultuur versus de cultuur van macht’, presenteerde Medien zichzelf als een rapper die jarenlang betrokken was bij een politiek proces gericht op “Overschrijd de grenzen die in onze geest zijn vastgelegd en die zo lang duren om te verdwijnen”. Voordat we ingaan op de controverse die er sinds begin deze maand omheen hangt.

READ  Star Academy: Zazie "Does a Simple Thing" Louis zit in de problemen voor hem. Hun duo verandert in een nachtmerrie

“Hef het schild op”

“Ik kan de drie weken die het nieuws opwekten en ons diep raakten niet negeren. Deze controverse begon met mijn uitnodiging voor These Summer Days (…) Wat, met zijn simpele realisme, opschudding veroorzaakte van extreemrechts, van rechts en zelfs van een deel van Macroni, zelfs vóór deze dwaasheid van mijn kant.voortgang.

feiten: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Wat hun terugkeer betreft, konden de rechten niet worden gehoord vanwege Medina’s controverse en hun verdeeldheid

Terwijl hij zich verdedigde tegen elk antisemitisme, uitte hij opnieuw zijn spijt voor zijn tweet, zoals hij de afgelopen dagen in verschillende interviews met de pers heeft gezegd. “Ik reageerde op beledigingen en aanvallen, ik reageerde overdreven en had het gênante gevoel het woord ‘overlevende’ te gebruiken”Hij zei herhaaldelijk: “Ik heb de emotionele en historische lading van het woord nooit echt gemeten.”

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Medina, een controversiële rapper in politieke onrust

evocatie De hel leefde mee [sa] familie “De rapper verdedigde zijn strijd tegen extreemrechts en zijn lokale engagement in Le Havre. Het is duidelijk, je bent hier welkom.Maren Tondeller antwoordde op het podium. De nationale secretaris van EELV had een verzoenende dialoog met de kunstenaar over verschillende passages van zijn script, waardoor hij zijn interpretaties kon onthullen. Voordat Medine het podium op ging, had hij een ontmoeting met het LGBTQI+ Comité van EELV en zijn medewerkers tegen antisemitisme – achter gesloten deuren.

Medine en Marine Tondelelier, tijdens de Zomerdagen van Milieuactivisten, in Le Havre, 24 augustus 2023.

“Uit de vergetelheid”

Ondanks de slechte publiciteit veroorzaakt door de komst van de rapper op These Summer Days gedurende ongeveer drie weken, werd de bijeenkomst in onderling overleg tussen de artiest en het directiekantoor van EELV gehandhaafd, op voorwaarde dat deze fout zou worden heroverwogen, en dat gebeurde. ” Zelfs als de controverse de aandacht zou vestigen op Medina, zou er iets nuttigs uit deze uitwisseling kunnen voortkomen dat het antisemitisme in dit land zou verminderen. kondigde Marine Tondelaer aan tijdens haar openingstoespraak. De burgemeester van Grenoble, Eric Piolle, zei dat hij overtuigd was van de oefening, gezien dat in zijn recente verklaringen. “Meden heeft een zeer duidelijke beslissing genomen door zichzelf te tonen in de strijd tegen het antisemitisme en is erin geslaagd uit de onbekendheid ervan te komen.”

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Europe Ecologie-Les Verts pleit ervoor om rapper Médine uit te nodigen voor Days of Summer

De afgelopen dagen zijn er binnen EELV veel afwijkende stemmen geuit. Maandag hebben de decanen van Bordeaux, Pierre Hormec, en Straatsburg, Jean Parseghian, hun bezoek aan de zomeruniversiteit geannuleerd. Anderen, zoals EP-lid Karima Delly, kozen ervoor de ruil te boycotten. Hij bewaarde het voor een ontmoeting met een Oekraïense delegatie, en Marie Toussaint was niet aanwezig bij de ontmoeting met de rapper, zoals vertegenwoordiger Sandrine Rousseau, die eiste dat die zou plaatsvinden, maar ze was bezig met een trainingsworkshop voor activisten.

READ  Camelot 2: The Wings releasedatum is eindelijk getekend! Alexander Astaire! bioscoop nieuws

Wat betreft Yannick Gadot, de presidentskandidaat van de EELV-partij, die zich kandidaat stelt voor de Senaat in Parijs, hij heeft ervoor gekozen deze toespraak niet bij te wonen, aangezien zijn partij “Er is zo’n behoefte aan overtuiging over fundamentele onderwerpen dat een dergelijke controverse vermeden had kunnen worden, wat te verwachten was,” Simpelweg door Medina vanaf het begin niet uit te nodigen, wat in het verleden werd gekenmerkt door problematische gebaren en opmerkingen.

En in Le Havre, waar naar verwachting bijna 2.000 mensen tot zaterdag zullen blijven, hopen milieuactivisten dat ze de bladzijde kunnen omslaan en zich kunnen concentreren. Bovenal het essentiële. Ten tijde van deze politieke comeback blijkt dat “De milieucrisis, de sociale crisis, de Algemene Vergadering voor het milieu, de Europese verkiezingen”Medina is hij nog niet klaar met het animeren van een politieke heropleving naar links. Hij zal naar verwachting zaterdag in Valencia aankomen voor een debat met de leider van de ‘rebellen’-afgevaardigden, Mathilde Bannot, voordat hij op het podium optreedt. Terwijl LFI zijn volledige steun betuigt voor de rapper, De ontvangst belooft unaniem te zijn.