Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Claude Ruiz Picasso, zoon van Pablo Picasso, is op 76-jarige leeftijd overleden

Claude Ruiz Picasso, zoon van Pablo Picasso, is op 76-jarige leeftijd overleden

Claude Picasso, zoon van de Spaanse kunstenaar Pablo Picasso, in een rechtbank in Lyon op 24 september 2019. Romain Lafabrego/AFP

Van 1989 tot 2023 had Claude Ruiz Picasso de leiding over het Picasso Estate, dat de rechten op de kunstenaar en zijn werken beheert.

Claude Ruiz Picasso, zoon van de Spaanse schilder Pablo PicassoOp donderdag 24 augustus maakte zijn advocaat, Jean-Jacques Neuer, zijn overlijden bekend in een persbericht aan Agence France-Presse. Hij “Hij stierf in Zwitserland op 76-jarige leeftijdHij voegde eraan toe zonder de doodsoorzaak te specificeren.

Van 1989 tot 2023 had Claude Ruiz Picasso de leiding over het Picasso Estate, dat de rechten op de kunstenaar en zijn werken beheert. Afgelopen juli wilde hij met pensioen gaan en zijn plaats overlaten aan zijn zuster Paloma, die tot bewindvoerder werd benoemd.

Pablo Picasso had vier kinderen: Paul, zijn oudste zoon, geboren uit zijn verbintenis met Olga Khokhlova en overleden in 1975; Maya, dochter van Marie-Thérèse Walter, overleden in 2022, en Claude en Paloma, geboren uit haar verbintenis met Françoise Gilot. “Claude Ruiz Picasso verlaat zijn vrouw, Sylvie Vauthier trouwt met Picasso en ze krijgen twee kinderen, Jasmine en SoulalNoir heeft mij toegevoegd. De nalatenschap van Picasso heeft het monopolie op het auteursrecht en de reproductierechten voor de werken van Picasso, evenals op persoonlijkheidsrechten, morele rechten en merkenrechten. Het geeft echtheidscertificaten uit, bestrijdt vervalsingen en onderneemt regelmatig juridische stappen.


“data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >

READ  Acteur Musa Theophil Soi, die de postbode speelde in "The Visitors", sterft