Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De kapper raadt haar aan naar de dokter te gaan, maar een van de patiënten ontdekt dat ze aan kanker lijdt

De kapper raadt haar aan naar de dokter te gaan, maar een van de patiënten ontdekt dat ze aan kanker lijdt

Ze dacht gewoon dat ze een cyste op haar hoofdhuid had. Een moeder van vier kinderen merkte in het eerste decennium van de eenentwintigste eeuw een knobbel op haar hoofd op, dus raadpleegde ze een arts die zich geen zorgen maakte over deze aandoening en overwoog het “Schedel groei“Onschadelijk. Maar de situatie wordt er met de jaren niet beter op.

In januari 2020 was het zijn kapper die hem waarschuwde voor de vorming van een cyste op zijn hoofd. “Ik ging naar een nieuwe dokter, die me stuurde voor een echo en een biopsie. Voordien maakte ik me geen zorgen over kanker“, legt de 47-jarige uit de zon. In mei 2020 werd bij haar kanker vastgesteld. Ze ontdekte dat ze tuberositas dermatofibrosarcoom had, een zeldzame kanker van de weke delen.

Toen ik de diagnose kanker kreeg, was ik doodsbang. Het was een dag die ik nooit zal vergeten, want te horen krijgen dat je kanker hebt, is het ergste ter wereld. Ik was ook erg bang omdat de operatie een hoog risico op overlijden met zich meebracht, ik was erg bang en erg bang dat ik het niet zou krijgen en mijn kinderen nooit zou zien opgroeien’, getuigt de patiënt.

Video – Gezondheidsdossier – Dr. Christian Recchia: “Het is de op een na meest voorkomende en dodelijkste vorm van kanker”

Een transplantatie is noodzakelijk

Ze onderging een operatie om een ​​weke delen sarcoom te verwijderen. Chirurgen verwijderden de kankermassa en reconstrueerden zijn hoofd met behulp van zijn rugspieren. Er werd ook een huidtransplantatie gemaakt van de huid van zijn been. “CIk had geen hoofdpijn omdat ze de zenuwuiteinden hadden afgesneden, maar er kwamen twee buisjes uit mijn rug en alle hechtingen. Het was onmogelijk om te bewegen, te hoesten of iets te doen zonder mijn rug te bezeren. Ook mijn benen doen pijn van de huidtransplantaties. Ik was geen fan van spiegels omdat ik uiteindelijk een grote kale plek op mijn achterhoofd kreeg“, herinnert de moeder zich.

READ  Monkey pox: Parijs roept op tot vaccinatie

Als gevolg hiervan kreeg de patiënt permanent haarverlies: “Mijn haar zal nooit meer teruggroeien op de chirurgische transplantatieplaats, noch in het kale gebied, omdat daar geen haarzakjes zijn. Ik zal voor altijd kaal zijn omdat al mijn haarzakjes zijn verwijderd toen ik mijn hoofdhuid scheurdeTegenwoordig moedigt ze de rest van de bevolking aan om een ​​second opinion te vragen en alle blokken te inspecteren.