Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat zijn de beste snoepjes voor een goede spijsvertering?  De gastro-enteroloog geeft zijn antwoord

Wat zijn de beste snoepjes voor een goede spijsvertering? De gastro-enteroloog geeft zijn antwoord

Zie de rest van dit artikel hieronder

Voorgestelde video Welke producten zijn er in maart in het seizoen?

Video 1 van 2

Na het eten van een vet of pittig gerecht is het soms lastig om dit goed te verteren. Sterker nog, de winterperiode is de tijd om te genieten van zware gerechten: raclette, fondue, boeuf bourguignon… ze zijn moeilijk goed verteerbaar. Om de maaltijd af te ronden, is de keuze van het dessert cruciaal en maakt een groot verschil. Dit laatste kan ons zelfs helpen beter te verteren. Het is belangrijk om lichte desserts te kiezen om het verteringsproces te bevorderen. Dat is de reden waarom Dr. Will Bolcewich, gastro-enteroloog en kookboekenauteur “Het vezelaangedreven kookboek” Deel zijn geheim.

Sommige voedingsmiddelen bevorderen spijsverteringsongemakken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij chocolade, munt, frisdrank of zelfs alcohol. Pittige gerechten of gerechten op basis van knoflook moeten ook worden vermeden. Waarom ? Simpel gezegd ontspant het de onderste slokdarmsfincter, wat zure reflux bevordert. Om dit te voorkomen adviseert de deskundige om te focussen op een evenwichtiger voedingspatroon. Daarnaast is een goede hydratatie essentieel. Daarom is er niets beter dan gewoon water.

Anders, voor een betere spijsvertering, beëindigt u de maaltijd met een zoete en koude toon.

Volgens de deskundige is het beste dessert niets minder dan mango- en/of bananenijs. Hoe verrassend het ook mag lijken, dit recept zal in feite gunstig zijn voor uw spijsvertering: “Meng gewoon bevroren mango en banaan, en het is gewoonweg geweldig.”. Wees voorzichtig, kies een recept zonder zuivelproducten. Deze twee vruchten zijn ideaal voor het verlichten van maagrefluxsymptomen, omdat ze een lage zuurgraad hebben. Zo zullen ze de ontsteking kalmeren.

READ  Guillain-Barre-syndroom ontwikkelt zich in Peru: alles over deze ziekte die "progressieve verlamming" kan veroorzaken