Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De kans op een terroristische aanslag in Nederland is licht toegenomen

De voornaamste dreiging komt van het jihadisme, constateert de coördinator. Er bestaat een dreiging die uitgaat van jihadistische netwerken die in Europa actief zijn, vooral met banden met de terroristische groepering Islamitische Staat (IS). De coördinator maakt zich ook zorgen over de vele mensen die online zijn geradicaliseerd, sommigen van hen heel jong. Sommigen hebben volgens de Nederlandse autoriteiten tot meerdere arrestaties in Europa geleid of hebben al aanslagen gepleegd.

Nederland wordt geconfronteerd met dreigingen van extreemrechts, vooral online. Volgens de coördinator is deze terroristische dreiging “onvoorspelbaarder en moeilijker op te sporen” dan een paar jaar geleden. Dit wordt verklaard door een grotere fragmentatie van online groepen, gecombineerd met de intensiteit van de samenwerking tussen deze verschillende groepen.

De coördinator wijst op een “beperkte” dreiging van uiterst links, maar merkt op dat hun online activiteiten de laatste tijd steeds moeilijker zijn geworden. Momenteel beperkt dit zich tot het online bedreigen of openbaar maken van persoonlijke gegevens (belastingen).

© 2024 Belga Nieuwsbriefing. Alle reproductie- en representatierechten voorbehouden. Alle informatie die in deze sectie wordt weergegeven (transcripties, foto’s, logo’s) is beschermd door intellectuele eigendomsrechten. Belga Nieuwsbriefing. Daarom mag niets van deze informatie worden gereproduceerd, gewijzigd, opnieuw gedistribueerd, vertaald, commercieel gebruikt of hergebruikt zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Belga Nieuwsbriefing.

READ  De gratie van slavernij was slechts 'het begin van een lange weg', de koning van het land - emancipatie