Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De James Webb-ruimtetelescoop belooft een sprong voorwaarts in de astronomie

De James Webb RuimtetelescoopGepresenteerd als de oudere broer van Hubble in plaats van zijn opvolger, lijkt het er nog steeds op dat hij tegen het einde van het jaar door Ariane 5 zal worden gelanceerd. Dit observatorium zal zijn volledige potentieel tonen door de eerste objecten te observeren die slechts honderd miljoen jaar na de vorming van het universum werden gevormd, wat tegenwoordig de limiet is van Hubble’s mogelijkheden. JWST moet aanzienlijke vooruitgang mogelijk maken.

Uitzonderlijke missie. James Webb (JWST, naar James Webb Ruimtetelescoop) is de grootste astronomische telescoop die ooit in de ruimte is gelanceerd. Deze tool, als resultaat van samenwerking tussen ruimteagentschappen – NASAEn de wie welke En de ASC Hij moet een zeer divers scala aan doelen in de gaten houden, inclusief verre zichtbare objecten die ooit zijn vastgelegd. Zeer zwak en bijna onzichtbaar voor Hubble telescoop, zij zijn de reden voor James Webb die zo dicht mogelijk bij het einde van de zogenaamde periode moet komen MiddeleeuwenHet inflatoire stadium dat geboorte gaf aan de grote structuren en eerste dingen van het universum. Als James-Webb deze eerste dingen slechts honderd miljoen jaar na hun vorming kon zien, dan zou de Heilige Graal van Astronomie wetenschappersHij zou het echter niet kunnen zien “oplichten” toen de Donkere Middeleeuwen uitkwamen.

Een reis terug in de tijd naar de Astronomers Cup

Zoals Pierre Ferrouette, wetenschappelijk co-voorzitter van de James Webb-missie bij de European Space Agency, ons uitlegde, zijn de grootste ontdekkingen van JWST ” Degene die we natuurlijk niet kunnen voorzien of voorstellen Wat moet worden begrepen, is dat dit observatorium vertegenwoordigt: Dit is een sprong voorwaarts voor de astronomie “Er zullen onvermijdelijk ontdekkingen zijn.” op alle gebieden van de astronomie Bovendien, als de telescoop Hubble Het bereikt zijn grenzen als het gaat om het observeren van objecten die zich na slechts een paar honderd miljoen jaar hebben gevormd de grote explosie, « Dit is echt waar JWST het volledige scala van zijn mogelijkheden zal demonstreren en enorme kennis zal verschaffen van deze cruciale periode in de geschiedenis van het universum, slechts een paar honderd miljoen jaar na de oerknal. ».

READ  De releasedatum is het onderwerp van geruchten

Heel eenvoudig: Webb wordt de grootste astronomische telescoop die ooit in de ruimte is gelanceerd

De afmetingen van James Webb zijn moeilijk te begrijpen. Realiseert, met een hoogte van meer dan 20 meter, een Spiegel De Webb is de grootste astronomische telescoop die ooit in de ruimte is gelanceerd, een telescoop met een basis van 6,5 meter en een hitteschild (paraplu) ter grootte van een tennisbaan. Met deze afmetingen kan het alleen gevouwen worden vrijgegeven om het in een hoes te laten passen Ariane Launcher 5. Als het duidelijk al degenen overtreft die eerder in de ruimte zijn gelanceerd, staat het op één lijn met sommige observatoria op de grond Het presteert beter dan alle grondgereedschappen die werken in deInfrarood, met een winst van 10 tot 100!

Iconische beelden om opnieuw te bekijken

Als Hubble’s afbeeldingen bij het grote publiek, waarvan sommige zo iconisch zijn geworden als afbeeldingen van de Adelaarsnevel of de Deep Fields, de populariteit vanastronomieJames-Webb zal deze trend ongetwijfeld benadrukken. We weten al dat Webb deze iconische afbeeldingen opnieuw zal bekijken, met als resultaat nieuwe informatie.

Met een terugkeer op reisAriane 5 James-Webb staat gepland voor juli en zal tegen het einde van het jaar gelanceerd worden, in het beste geval eind november, begin december.

De eerste foto’s staan ​​gepland voor juni 2022

Als er een maand nodig is om terug te keren naar kantoor in Point de Lagrange L2Het bevindt zich op 1,5 miljoen kilometer van onze planeet, of vier keer de afstand van de maan, en zes maanden zullen nodig zijn voor degenen die verantwoordelijk zijn voor de missie om het in gebruik te nemen. De eerste beelden staan ​​gepland voor juni 2022. De spiegel wordt ingezet tijdens de hele vlucht die hem naar L2 brengt.

READ  Na 9 jaar wachten is deze functie er eindelijk

Buitengewone uitstulping voor het observeren van het universum

Het is duidelijk dat dit punt van Lagrange 2 niet willekeurig is gekozen. Het is een buitengewoon uitsteeksel van observatie in de diepe ruimte, ver van de zon en de aarde, waarmee James Webb zeer ambitieuze wetenschappelijke doelen kan bereiken. Op deze afstand zullen de telescoop en zijn vier instrumenten (waarvan er twee door Europa worden geleverd), onder een hitteschild, continu werken bij -253 ° C, een temperatuur dichtbij absolute nulpunt, werd ingesteld op -273,15 °C.

U zult begrijpen dat de belangrijkste zorg van L2 is dat de zon, aarde en maan constant “achter” de zonneklep zullen zijn, zodat de telescoop en zijn instrumenten altijd in de kou en in het donker staan. Aangezien JWST de aarde rond de zon zal begeleiden, zullen alle plaatsen aan de hemel waarneembaar worden gedurende een periode van ten minste 50 dagen. Dus de hele lucht is binnen handbereik Astronomie wetenschappers Gedurende het jaar, behalve voor zonnestelsel binnenshuis, d.w.z. de zon, MercureEn de Venus en aarde.

Dit ruimteobservatorium moet minimaal vijf jaar in bedrijf zijn. Het heeft genoeg “brandstof” om 10 jaar te werken.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?