Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Israëlische autoriteiten hebben de Verenigde Naties de toegang tot de grensovergang bij Rafah ontzegd

De Israëlische autoriteiten hebben de Verenigde Naties de toegang tot de grensovergang bij Rafah ontzegd

Hallo, Hamas heeft aangekondigd het staakt-het-vuren-aanbod van Qatar te aanvaarden, dus hoe zit het met Israël?

Kokosrups

Wie heeft dit staakt-het-vuren aanvankelijk voorgesteld?

Lisa

Hallo, Lisa en Coco de rups,

Dit is de gelegenheid om de gesprekken tussen Israël en Hamas te evalueren. Na het eerste staakt-het-vuren in november, dat een week duurde en de vrijlating van 105 Israëlische gijzelaars mogelijk maakte in ruil voor 240 Palestijnse gevangenen, proberen Egyptische en Qatarese bemiddeling tot een nieuw akkoord te komen, tot nu toe zonder succes.

Maandagavond maakte Hamas echter, tegen alle verwachtingen in, bekend dat het het door de bemiddelaars gepresenteerde voorstel tot staakt-het-vuren had aanvaard. De details van dit voorstel zijn nog niet bekend, maar Hamas verklaarde later het doel van een permanent staakt-het-vuren. Dinsdagavond maakte het Qatarese ministerie van Buitenlandse Zaken bekend dat het dinsdag een delegatie naar Caïro zou sturen. In de hoop in ruil daarvoor een akkoord te bereiken over een onmiddellijk en permanent staakt-het-vuren in de Gazastrook [la libération de] Gevangenen en gijzelaars ».

Eerder op maandag zei een Israëlische functionaris dat de Joodse staat ook het voorstel bestudeerde, dat Hamas had aanvaard. “Dit is niet het raamwerk dat we zijn overeengekomen.”Maar hij maakte het duidelijker. Ondertussen kondigde het kantoor van premier Benjamin Netanyahu het sturen van een delegatie naar de bemiddelaars aan. Maar de bombardementen op Rafah stopten niet“Het uitoefenen van militaire druk” Over de islamitische beweging.

Het is nog te vroeg om te weten hoe de onderhandelingen zich zullen ontwikkelen. Het lijkt erop dat Israël, met de aankondiging maandagavond een delegatie te sturen, achter hen aan wil gaan, maar Hamas waarschuwde, net als de Qatarese en Egyptische bemiddelaars, dat een invasie van Rafah de diplomatieke inspanningen zou doen ontsporen.

READ  Klanten zijn een haas en moeten 510€ betalen voor een restaurant waar ze niet zijn geweest

Lees ook |