Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De secretaris-generaal van de VN zegt dat een grondaanval op de Joodse staat in Rafah zou leiden tot een ‘enorme humanitaire catastrofe’.

De secretaris-generaal van de VN zegt dat een grondaanval op de Joodse staat in Rafah zou leiden tot een ‘enorme humanitaire catastrofe’.

Anthony Blinken herhaalt het verzet van Washington tegen elke Palestijnse beweging naar Gaza

Anthony Blinken zei op donderdag 9 mei tijdens een telefoongesprek met zijn Amerikaanse tegenhanger dat de Verenigde Staten gekant blijven tegen elke gedwongen verplaatsing van Palestijnen, tegen de achtergrond van de dreiging van een grote militaire aanval door Israël in Rafah, ten zuiden van de Palestijnse gebieden. Gazastrook. Zijn Egyptische tegenhanger.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken herhaalde dit “Het duidelijke standpunt van president Joe Biden is dat de Verenigde Staten een grote militaire operatie in Rafah niet steunen, en dat de Verenigde Staten elke gedwongen verplaatsing van Palestijnen uit Gaza afwijzen.”Zijn woordvoerder, Matthew Miller, zei in zijn rapport over het telefoongesprek van de heer Blinken met de Egyptische minister van Buitenlandse Zaken Sameh Shoukry.

Het Israëlische leger heeft donderdag de Gazastrook gebombardeerd, nadat de Verenigde Staten hadden gedreigd de wapenleveringen aan Israël stop te zetten in geval van een grote aanval op de dichtbevolkte stad Rafah aan de Egyptische grens.

Meneer Blinken “Hij sprak ook de steun van de Verenigde Staten uit voor de heropening van de grensovergang bij Rafah en de voortdurende levering van broodnodige humanitaire hulp.”De heer Miller voegde eraan toe.

Dinsdag heeft het Israëlische leger tanks ingezet in Rafah en de controle over de grensovergang met Egypte overgenomen, waardoor de belangrijkste toegangspoort voor humanitaire hulpkonvooien naar de belegerde Palestijnse gebieden werd afgesloten.

De heer Blinken dankte Egypte ook voor zijn bemiddeling bij de staakt-het-vuren-besprekingen in Gaza in ruil voor de vrijlating van gijzelaars die door Hamas werden vastgehouden.

READ  Waarschuwing voor de Braziliaanse ontkrulprocedure, die schade aan de nieren kan veroorzaken

Witte Huis-woordvoerder John Kirby zei dat CIA-directeur William Burns, die intensief aan de gesprekken deelnam, vrijdag naar de Verenigde Staten zou terugkeren. Volgens hem zijn het de partijen “Niet gevuld” Hun verschillen, maar de Verenigde Staten “Verlies niet alle hoop” Dat gesprekken tot overeenstemming leiden.