Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Houthi’s openen een nieuw front tegen Israël in de Rode Zee

De Houthi’s openen een nieuw front tegen Israël in de Rode Zee

Zondag namen Houthi-rebellen de Galaxy Leader (hier in 2018), een vrachtschip van een Japans bedrijf, in de Rode Zee in beslag. Owen Foley/via Reuters

Decryptie – De inbeslagname van een schip in Israëlische handen heeft tot doel de invloed van Jemenitische rebellen tegen Saoedi-Arabië te versterken.

De Jemenitische rebellen die loyaal zijn aan Iran hielden zich aan hun woord. Een paar dagen nadat ze hadden gedreigd Israëlische schepen in de Rode Zee aan te vallen, namen de Houthi’s een commerciële boot in beslag die was gecharterd door een Japanse groep maar eigendom was van een Israëlische zakenman, in een gebaar van solidariteit met de Palestijnen in Gaza, die het slachtoffer waren van de bombardementen op de Joodse staat. .

Zondag, nadat hij was vertrokken uit de Saoedische havenstad Jeddah Leider van de Melkweg Hij was “Jasser” In het zuiden, vlakbij de Jemenitische kust, niet ver van de haven van Hodeidah, met 25 mensen aan boord. In een door de rebellen geplaatste video zien we een helikopter landen op het dak van het gebouw en ongeveer tien gewapende mannen afdalen om een ​​aanval op de cockpit te lanceren. In tegenstelling tot wat de rebellen onmiddellijk daarna propageerden, was geen van hen Israëlisch. De Houthi’s brachten het schip vervolgens naar de haven van Saleef in Hodeidah.

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >

Deze inzending is gebaseerd “Over religieuze verantwoordelijkheid…

Dit artikel is bedoeld voor abonnees. Je hebt nog 81% om te ontdekken.

Zwarte vrijdag

-70% op digitaal abonnement

Al geabonneerd? Inloggen

READ  De EU is van plan de sancties tegen Wit-Rusland uit te breiden, zoals bevestigd door Josep Borrell, EU-minister van Buitenlandse Zaken