Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De helft van de vrouwelijke wetenschappers is slachtoffer van seksuele intimidatie

Door Le Figaro met AFP

gepubliceerd updaten

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Het onderzoek is uitgevoerd door het Ipsos Institute volgens de consultatiemethode, van 26 juli tot 16 september 2022. mariesacha/stock.adobe.com

Een van de slechts twee vrouwelijke wetenschappers ter wereld is het slachtoffer geworden seksuele intimidatie Waar hij tijdens zijn carrière heeft gewerkt, blijkt uit een internationaal onderzoek van Ipsos voor de L’Oréal Foundation dat donderdag is gepubliceerd. Volgens deze raadpleging van bijna 5.000 vrouwelijke onderzoekers in 117 landen, waaronder Frankrijk, zei 49% van de vrouwelijke wetenschappers dat ze “Tijdens hun carrière persoonlijk met ten minste één geval van seksuele intimidatie te maken hebben gehadBijna de helft van hen nadat de #MeToo-beweging in 2017 opkwam.

Voor 65% van hen hebben deze situaties een negatieve invloed gehad op hun loopbaan op vijf continenten. Echter, slechts één op de vijf slachtoffers meldde het binnen hun eigen organisatie, en dit onderzoek geeft details over het onderzoek dat is uitgevoerd op het gebied van wetenschap (exclusief sociale wetenschappen), technologie, techniek en wiskunde, in 50 openbare en particuliere instellingen.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Negatieve impact op het wetenschappelijke pad

Er worden verschillende situaties beschreven: 25% is getuige van iemand die hen aanspreekt.ongepast en herhaaldelijk“,” met titels («Spel“,”heerlijk“,”Pot“,”meisje»…) of beledigingen; 24% rapporteertSpam en veelgestelde vragen“op hun privé- of seksuele leven dat”Zorg dat je je ongemakkelijk voeltHet merendeel van de feiten speelde zich vroeg in de carrière af Gevolgen: negatieve impact op wetenschappelijke carrières, 52% van de slachtoffers beweerdeVermijd sommige werknemers«Haar 25%»risico lopen op hun werk“.

64% van de ondervraagde wetenschappers (zowel mannen als vrouwen) betreurt dat ze geen actie hebben ondernomen om seksuele intimidatie op het werk te bestrijden. “Deze peiling bevestigt dat de wetenschap niet genoeg heeft gerevolutioneerd sinds de #MeToo-bewegingzei tegen AFP Alexandra Balt, CEO van de L’Oréal Foundation.

nultolerantiebeleid

De Stichting, die samenwerkt met UNESCO om de carrières van wetenschappers over de hele wereld te ondersteunen, roept instellingen op om “Neem verantwoordelijkheid en verander gedragZe nodigt eenNultolerantiebeleid“en een”begrotingstoezegging.”We hebben een effectief en transparant intern rapportagesysteem nodigzei Alexandra Balt.

De Stichting herinnert eraan dat slechts 33% van de wetenschappelijke onderzoekers in de wereld vrouw is en dat minder dan 4% Nobelprijzen ontvangt. “Als we het potentieel van vrouwen in onderzoek volledig willen benutten, moeten ze zich veilig voelensmeekte mevr. Balt. Het onderzoek werd uitgevoerd door het Ipsos Institute volgens de consultatiemethode, van 26 juli tot 16 september 2022.


READ  5 geweldige voordelen van asperges