Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zodiakaallicht: wat is dit fenomeen dat bij zonsondergang aan de hemel verschijnt en hoe observeren we het?

Zodiakaallicht: wat is dit fenomeen dat bij zonsondergang aan de hemel verschijnt en hoe observeren we het?

Tot 21 maart of zelfs 24 maart is het zodiakale licht na zonsondergang aan de hemel te zien. Maar wat is dit fenomeen en hoe merken we het op? Antwoord.

Heb je dat kegelvormige licht in de donkere nachthemel opgemerkt? Dit vreemde fenomeen dat je misschien is opgevallen, is het zodiakale licht. Het is zichtbaar op het noordelijk halfrond, van 9 maart en opnieuw tot de 21e of zelfs de 24e, de datum waarop de volgende maancyclus zal beginnen, bepaalt TF1 Nieuws.

Aan het einde van de nacht in Maïdo, toen ik komeet SWAN volgde, viel vooral het zodiakaallicht op.
Voor een komeet zou de meest veeleisende het een beetje rechts van de verlichte kegel raden. pic.twitter.com/SxFros4T9h

– Luke Perrot (@LucPerrot_Photo) 17 mei 2020

Wat is dit fenomeen?

Deze phénomène kan worden gedaan in deux reprises in de année, aan het einde van de laatste avant-garde zool en aan het einde van de laatste avant-hendel van de zool, in het gebied van de helling van de Terre door rapport In de zon. Dit wordt verklaard door de weerkaatsing van de zonnestralen op de microscopisch kleine stofdeeltjes die tussen de planeten van het zonnestelsel rondzwerven, die in grootte variëren van 0,3 tot 10 mm. Noordelijke stem.

Hoe monitor je het?

Het zodiakale licht kan dus in het slechtste geval nog vijf dagen worden waargenomen, in het beste geval acht dagen. Om het te bekijken, duurt het slechts ongeveer 90 minuten om te fotograferen, vanaf het moment dat de zon onder de horizonlijn gaat. Je moet je hoofd naar het westen draaien. In de stad valt dit fenomeen moeilijk op, door lichtvervuiling kun je beter op het platteland zijn en als het even kan op hoogte.

READ  Vergeet 10.000 stappen, de wetenschap vertelt je hoeveel stappen je moet nemen om agile te worden

“Om het te observeren, idealiter, moet je naar het reservaat van de sterrenhemel gaan, zoals in de Cevennen of in de buurt van de Pic du Midi de Bigorre, of aan de Atlantische kust om de westelijke horizon helder te maken”, suggereert astronoom Miguel Montargues, van de Laboratory Studies Space and Astrophysical Instruments (Lesia) van het Observatorium van Parijs, tot onze collega’s bij TF1 Nieuws.

“Venus is er al en kan als referentiestandaard dienen”, voegt hij eraan toe.