Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ziekte van Alzheimer: mediterraan dieet vermindert het risico met 23%

Ziekte van Alzheimer: mediterraan dieet vermindert het risico met 23%

Ziekte van Alzheimer: mediterraan dieet vermindert het risico met 23%
Ziekte van Alzheimer: mediterraan dieet vermindert het risico met 23%. © Adobe Stock

Wat als uw dieet uw risico op dementie en de ziekte van Alzheimer zou kunnen verminderen? Dat is de aanname van Britse onderzoekers. Dankzij het Mediterrane dieet verklein je het risico op dementie met 23%.

dieet voorkomen

Mediterraans diëet Vermindert het risico op de ziekte van Alzheimer met 23% ongeacht het genetische risico. Deelnemers met het hoogste niveau van naleving van MedDiet [régime méditerranéen] Ze hadden een 23% lager risico op het ontwikkelen van dementie dan degenen met de laagste therapietrouw, stelden de Britse onderzoekers vast. zij De studie werd uitgevoerd op meer dan 60.000 patiënten. De resultaten zijn gepubliceerd in het tijdschrift BMC geneeskunde Op 14 maart.

Vitaminen en omega’s tegen dementie

Het wordt ook wel het Mediterrane dieet genoemd Kreta dieet. Het geeft een prominente plaats aan fruit, groenten, peulvruchten, vis, vlees … Dit dieet is rijk Vezels, vitamines en omega 3 (Vette vis, zaden en oliën). De volgende voedingsmiddelen hebben de voorkeur:

  • seizoensgebonden groenten en fruit
  • Volkoren pasta, volkoren rijst, volkoren brood
  • Peulvruchten (linzen, kikkererwten, bonen, enz.)
  • Vis, vooral vette vis (sardines, makreel, haring, zalm, etc.)
  • Vetten voornamelijk verkregen uit plantaardige oliën, waaronder olijfolie
  • Gedroogd fruit (walnoten, hazelnoten, amandelen, pistachenoten…)

Vermindert angst

Het mediterrane dieet is beroemd Verminder het risico op angst. De configuratie is ook geoptimaliseerd voor goede werking van de darmmicrobiotaI. We weten nu dat het interageert met neuronen.

“Zeer goed” resultaat

Als de wetenschappelijke gemeenschap het daarmee eens is voordelen van dit mediterrane dieet, de Het geadverteerde percentage lijkt erg goed te zijn. Professor David Curtis, van het Institute of Genetics van de Universiteit van Londen, vermoedt dat het volgen van een dergelijk dieet direct het risico op dementie verkleint, zoals hij in columns uitlegt. Wachter. Volgens hem wordt er een lager risico op dementie in verband gebrachtEen algeheel gezonde levensstijl aannemen (inclusief een uitgebalanceerd dieet).

READ  Ongeveer 70% van de patiënten op de intensive care heeft lichamelijke of psychische gevolgen

bronnen: BMC geneeskunde En Mangerbouger.fr