Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De helft van de Franse autosnelwegen is uitgerust met snellaadstations voor elektrische auto’s, waarmee in minder dan 20 minuten tot 80% kan worden opgeladen

Het Franse Ministerie van Milieutransformatie heeft aangekondigd dat het nu 43.700 oplaadpunten voor elektrische voertuigen heeft die open zijn voor het publiek en de installatie ervan sinds het begin van het jaar heeft versneld. Sinds het begin van het jaar zijn er nog eens 11.000 stations geïnstalleerd (+33%), waaronder 5.000 in de afgelopen twee maanden, zei het ministerie, dat in oktober 2020 een doelstelling van 100.000 stations tegen eind 2021 had vastgesteld – een schijnbaar onhoudbare doel ondanks versnelling. De 5.000 stations in twee maanden vertegenwoordigen volgens het ministerie een omvang die overeenkomt met de stations die over een heel jaar tot eind 2020 zijn geïnstalleerd.

Als het tijd is om op vakantie te gaan, is de helft van de snelwegservicegebieden, 164 in het gebied, uitgerust met snellaadstations, waarmee in theorie 80% kan worden opgeladen in minder dan 20 minuten. Tegen het einde van 2022 moeten alle gebieden klaar zijn.

“Het jaar 2021 markeert een echte versnelling in de uitrol van laadstations, maar we weten dat we nog moeten versnellen, aangezien dit een van de belangrijkste hefbomen voor de ontwikkeling van het elektrische voertuig blijft”, zei minister van Milieutransformatie Barbara Bombelli in een uitspraak. Persbericht. “Maar met het + Fit for 55+-pakket dat de Europese Commissie gisteren op tafel heeft gelegd, weten we dat fabrikanten het einde van warmtemotoren verder zullen moeten versnellen. En we moeten er collectief zijn”, voegde ze eraan toe.

Het snelwegennet in Yenche benadrukte de ingang van tankstations op de snelweg A7 in het Rhônedal, aan de rand van de Middellandse Zee op de A8 en A9, of in Romorantin op de A85. Frankrijk heeft nu meer dan 612.000 publieke en private oplaadpunten, tussen bedrijfsparkings, flatgebouwen en particulieren. 2700 daarvan hebben een vermogen van meer dan 50 kW.

READ  Waarom hebben de gepensioneerden het nog niet ontvangen?

Onderzoeksbureau Mobileese benadrukte in een persbericht dat “het doel om tegen het einde van het jaar 100.000 oplaadpunten voor het publiek te openen buiten bereik is”. “Nu wordt echter erkend dat er voldoende oplaadinfrastructuur is om aan de behoeften van nieuwe eigenaren van elektrische voertuigen te voldoen.”