Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De grootste karaoke in Frankrijk

Live screenshot M6 / de grootste karaoke in Frankrijk

Le plus grand karaoké de France was een kans voor M6-kijkers om herkenbare gezichten van het Franse lied te vinden op woensdag 29 juni 2022, van de jaren tachtig tot vandaag. Maar de aanwezigheid van een semi-anonieme persoon die Jennifer kwam ‘vervangen’ deed de Tweets veel praten. Wie is Marie Fleur?

Op woensdag 29 juni 2022 creëerde hij de M6 door zijn kijkers voor te stellen De grootste karaoke in Frankrijkanimatie Eric Anthony En de Elodie Joswin. Een programma gefilmd in Orange Squares en het concept was meervoudig: artiesten zoals Vriendelijke groetenClaudio Cabello, Julie Petri, Leo, Ann Sila Of Les Frangines volgden elkaar op het podium om haar beroemdste liedjes te zingen of de grote normen van het Franse lied te coveren. Kijkers kunnen tegelijkertijd meezingen dankzij de teksten die op het scherm spelen. Maar de originaliteit ligt ergens anders: terwijl de artiesten optraden, was de show ook in het publiek van de pleinen. De 1.000 onbekende mensen op de tribunes waren zelfs uitgerust met een koptelefoon en een microfoon, zodat ze konden zingen en elkaar konden horen, evenals een telefoon om de teksten te volgen.

De hele avond waren hun optredens backstage te horen door professionals, zangers, muzikanten of zangdocenten die talent moesten ontdekken. De vijf halve finalisten krijgen de kans om het podium te delen met een zingende ster. En de grote winnaar, de kans om alleen op te treden voor de 6000 mensen in de arena. Om ze te scheiden, werden verschillende “rondes” georganiseerd. De eerste, “Looking for False Tones”, bestaande uit vijf nummers, schakelde de helft van de deelnemers uit.

READ  'Irresistible', 'Awesome', 'Strong': Louis Garrel en Letitia Casta wisselen live lieve woorden uit

Na het uitvoeren van “These Evenings” voor Yannick, “Kom je voor de vakantie?” aan David en Jonathan of zelfs “alle vrouwen van je leven” L5, zagen 500 onbekende mensen hun armbanden groen worden, een teken van hun geschiktheid voor de toekomst. De tweede ronde, genaamd “technische censuur”, bestond uit liedjes met technische moeilijkheid: Engelse tekst, rapgedeelte, noot voor een decennium… Aan het einde van deze ronde had de jury honderd genomineerden achter de schermen naar voren gebracht . .

Tijdens de volgende rondes bereikten vijf genomineerden de halve finale van Frankrijks grootste karaoke, waaronder een jonge vrouw genaamd Aurèle, een favoriet van Claudio Quibo. De andere vier vielen vooral op dankzij hun optredens in Jenifer’s Au Soleil. Een titel die niet door zijn oorspronkelijke vertaler is gesuggereerd, maar door Marie Fleur. Een jonge, in het zwart geklede, donkerharige vrouw nam de leiding over, tot verbazing van de sprekers.

Op het sociale netwerk Blue Bird leken velen deze lieftallige artiest te ontdekken. En om erachter te komen of zij de enigen waren die haar niet kenden, aarzelden ze niet om zich openlijk af te vragen wat haar identiteit was: wie is zij? waar kom je vandaan ? We zijn er vooral in geslaagd om te lezen.

Sommigen gingen zelfs wat onderzoek doen op internet, waar ze bevestigden dat de jonge vrouw nog niet erg beroemd was. Hoewel zijn Instagram-volgers er minder dan 12.000 hebben, heeft de autodidactische artiest die zijn eigen scripts schrijft zojuist zijn album uitgebracht Ik weet niet of het goed isVrijdag 10 juni.

READ  Charlene van Monaco komt eindelijk opdagen, zoals we het het minst verwachten!

De show, die als leuk en opwindend wordt ervaren, kreeg een warm welkom op het sociale netwerk. Maar sommigen betreurden het gebrek aan originele artiesten voor sommige nummers: dus werd Jennifer vervangen door Marie Fleur en Patrick Bruel door Claudio Capello voor zijn titel “Place des grands hommes”. Het herstel dat ook enige verwarring veroorzaakte, opgemerkt door de meest attente tweet…

Qua competitie was het O’Reilly, de favoriet van Claudio Capello, die aan het einde van de show door het publiek werd verkozen tot beste zanger.