Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Groenen en de Liberalen willen een coalitie vormen met de sociaaldemocraten

Het “verkeerslicht”-alliantie zou aan de overkant van de Rijn kunnen verschijnen, zelfs als er niet onmiddellijk een overeenkomst werd gesloten. De Duitse Groene Partij heeft op woensdag 6 oktober haar wens aangekondigd om een ​​bondgenootschap aan te gaan met de sociaal-democraten van de sociaal-democratische partij, die de parlementsverkiezingen op 26 september hebben gewonnen, en met de vrije democraten van de vrije democratische partij.

“We zijn tot de conclusie gekomen dat het nu zinvol is om de discussie met de SPD en de Partij voor Vrijheid en Democratie voort te zetten, met een diepere zoektocht naar raakvlakken”, verklaarde de covoorzitter van de Groene Partij, Annalina Barbuk, tijdens een persconferentie. Milieuactivisten sluiten daarmee een mogelijke coalitie met de CDU-CSU christendemocraten uit, die tweede werden bij de verkiezingen. Derde plaats in de peiling, de Groene Partij in de positie van adviseurs.

‘Het land kan zich geen lange periode van stagnatie veroorloven’ in afwachting van een coalitievorming, legde de milieuleider uit, met name verwijzend naar maandenlange gesprekken die Duitsland en de Europese Unie aan het einde van de vorige peiling in 2017 verlamden. “We stellen de FDP nu voor om de discussie met de Sociaal-Democratische Partij en de Groene Partij voort te zetten.” om een ​​alliantie te vormen genaamd “signaallicht”m. zeil Barboek toevoegen: “Ons belang is om dingen snel gedaan te krijgen.”

Lees het gesprek met onze verslaggever: Welke lessen kunnen worden getrokken uit de verkiezingsresultaten in Duitsland?

‘Onvoorstelbare grote kruispunten’

Uit besprekingen van de afgelopen weken is gebleken dat in deze regeling (met SPD en FDP) inhoudelijk de grootste raakvlakken te bedenken zijn, met name op het gebied van sociaal beleid.Van zijn kant legde de andere covoorzitter van de Groenen, Robert Habeck, uit. “Koekjes worden nog lang niet gegeten”Het is echter versoepeld.

READ  Poetin belooft Russen miljarden roebel voor parlementsverkiezingen

“Ik heb net voorgesteld [Olaf Scholz, le candidat du SPD], in overleg met de Groenen, om ons morgen te ontmoeten voor een discussie tussen ons drieën, en het zal gebeuren.”Aangekondigd in het kielzog van de FDP-voorzitter Christian Lindner tijdens een persconferentie. De FDP had zondag al laten weten dat de eerste gesprekken met de SPD constructief waren verlopen.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Verkiezingen in Duitsland: besprekingen beginnen een “stoplichtcoalitie” te bereiken

De Christen-Democratische Unie-CSU, onder leiding van de impopulaire Armin Laschet, gaf de poging om de zogenaamde coalitie te vormen niet op. “Jamaica” Met groenen en liberalen. De leiders hadden zondag een ontmoeting met de liberalen en dinsdag met de Groenen om te proberen hen over te halen om dat team op te bouwen, het enige dat hen in staat zou stellen de kanselarij te behouden na zestien jaar Merkels heerschappij. Hun gesprekken met milieuactivisten lekten dinsdagavond in de pers en deden pijn. “Vertrouwen betekent ook dat niet alles in de krant komt.” Meteen, betoogde woensdag ml Weerhaak.

In ieder geval zal de driepartijenalliantie de eerste in Duitsland zijn sinds 1950. ‘De kiezers waren heel duidelijk’ De heer Schulz zei bij de aankondiging van zijn voornemen om een ​​meerderheid te vormen met de Groene Partij (14,8%) en de Vrije Democratische Partij (11,5%). Nog voordat de heer Schulze hun formeel de hand reikte, hadden de leiders van deze twee formaties aangegeven bereid te zijn om samen te discussiëren.

Le Monde met Agence France-Presse en Reuters