Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Britse rechtbank bevestigt dat prinses Haya werd bespioneerd door Pegasus-software

Britse rechtbank bevestigt dat prinses Haya werd bespioneerd door Pegasus-software

De London Family Court, die verantwoordelijk is voor het beslechten van een zeer complexe echtscheidingsprocedure tussen de emir van Dubai, Mohammed bin Rashid Al Maktoum, en zijn zesde vrouw, prinses Haya Bint Al Hussein, bevestigde dat laatstgenoemde was bespioneerd met Pegasus. De software, zoals onthuld in juli door onderzoeken gepubliceerd door zeventien redacteuren, waaronder een globalisme, die hun werk coördineerden door middel van verboden verhalen.

Prinses Haya vluchtte in 2019 uit Dubai en verhuisde dat jaar met haar kinderen naar Londen. Eenmaal in het VK begon ze een echtscheidingsprocedure, die tot nu toe grotendeels geheim werd gehouden vanwege de zeer strikte privacywetten rond de procedures in familierechtbanken.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook “Project Pegasus”: Prinsessen die wilden ontsnappen uit hun gouden gevangenis in de Verenigde Arabische Emiraten in een elektronisch kijkvenster

als onthul het voogdUit de definitieve uitspraken, aangekondigd op 6 oktober, bleek dat zes telefoons die door de prinses of haar familieleden werden gebruikt, besmet waren met de Pegasus-spyware, ontworpen door het Israëlische bedrijf NSO Group. De ontdekking van deze spionage werd met name toegestaan ​​door een computerbeveiligingsonderzoeker, die, hoewel niet gerelateerd aan de zaak, ontdekte dat de advocaat van prinses Haya het doelwit was van Pegasus.

Begin augustus 2020 ontdekte deze computerbeveiligingsexpert sporen van Pegasus op een telefoon die werd gebruikt door een verbannen Emirati-mensenrechtenactivist in Londen. Analyse van de server die bij de aanval op deze telefoon werd gebruikt, leidde tot het vermoeden dat Pegasus werd gebruikt om een ​​of meer medewerkers van het prestigieuze advocatenkantoor Payne Hicks Beach in de gaten te houden.

READ  Wetenschappers analyseren op Antarctica de 'apocalyps-gletsjer' die wordt bedreigd door nieuwe scheuren

Het bedrijf heeft met name Fiona Shackleton in dienst, een bekende advocaat in Engeland en barones – die privé heeft gepleit voor prins Charles tijdens zijn scheiding van prinses Diana. Ze is sinds 2019 de advocaat van prinses Haya. De beveiligingsonderzoeker waarschuwde op 5 augustus 2020 dat ze het doelwit zou zijn.l Shackleton ontving diezelfde avond ook een plotseling telefoontje namens Cherie Blair, de vrouw van voormalig premier Tony Blair en zelf een advocaat. m. bedrijfl Blair, Omnia Strategy, werkte destijds voor de NSO Groep, die haar adviseerde over verschillende onderwerpen. ik legde het uit aan mijl Shackleton kreeg een telefoontje van A “Een zeer senior CEO van de NSO Groep” hem te informeren dat het bedrijf het bestaan ​​van Pegasus had ontdekt Het is mogelijk gebruikt om de telefoons van barones Shackleton en haar cliënt, HKH prinses Haya, af te luisteren. “

Toegang tot Pegasus afsnijden

Deze informatie is ook schriftelijk bevestigd door de NSO Groep, in een brief aan de rechtbank. Het bedrijf beweert dat het vervolgens de toegang tot “cliënt” -Dubai. De rechtbank beval ook een tegenstrijdige deskundige beoordeling van de telefoons, waaruit bleek dat ze inderdaad besmet waren met Pegasus, en dat bijna 265 megabyte aan gegevens in het geheim was geëxtraheerd uit de primaire telefoon van prinses Haya. Advocaten van de emir van Dubai hebben deze informatie sterk aangevochten en hun procedures verdubbeld om te proberen deze bevindingen ongeldig te maken.

Onderzoeken die deze zomer door de media van “Project Pegasus” werden gepubliceerd, toonden aan dat de VAE veelvuldig gebruik maakt van Israëlische spyware, met enkele duizenden potentiële doelwitten, om nog maar te zwijgen van het gebruik door de VAE van andere spyware zoals “Project Raven”. Een van de andere opmerkelijke doelstellingen van deze monitoring: Hij is de oprichter van Telegram messaging, Pavel Durov, Haar bedrijf is sinds 2017 gevestigd in Dubai.

READ  Boris Johnson voorspelde maandag in Noord-Ierland, dat verwikkeld is in een politieke crisis
Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Project Pegasus: van interne repressie tot geopolitieke spionage in de VAE

de wetenschapper