Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Washington lanceert vrijstellingen voor China

De regering van Biden heeft dinsdag haar vrijstellingen bekendgemaakt “gericht” Tarieven op veel Chinese producten, zodat ze gegarandeerd worden “geval na geval” Als er geen vervanging is voor producten uit China.

Op maandag kondigde de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger (USTR) Catherine Taye aan dat ze meer discussies wil starten over de “De komende dagen” Met Peking om de uitvoering van de handelsovereenkomst te herzien. Toen kondigde het aan dat zijn diensten een vrijstellingsmaatregel zouden lanceren, terwijl sommige kleine en middelgrote Amerikaanse bedrijven worstelen met deze extra tarieven die ze moeten betalen omdat ze geen alternatieven voor Chinese producten vinden. De regering van Donald Trump veroordeelt handelspraktijken “oneerlijk” Namens Peking, dat tot enorme handelstekorten heeft geleid, heeft het bestraffende tarieven opgelegd aan Chinese producten die het equivalent vertegenwoordigen van $ 370 miljard aan jaarlijkse Amerikaanse invoer.

ontheffingen

Er werden echter meer dan 2.200 vrijstellingen verleend en vervolgens werden 549 vrijstellingen verlengd, waarbij de diensten van een handelsvertegenwoordiger werden herinnerd. “De meeste van deze ontheffingen verliepen op 31 december 2020.”, voegt het Bureau van de Handelsvertegenwoordiger toe in een persbericht, dat besloot te evalueren “Van geval tot geval de mogelijkheid om elke vrijstelling terug te geven.” Hij legt uit: “Het doel van de evaluatie is om erachter te komen of het specifieke product alleen verkrijgbaar is in China, ook al werden deze extra kosten voor het eerst opgelegd in september 2018”. Bedrijven die van de vrijstellingen willen profiteren, hebben vanaf 12 oktober 50 dagen de tijd om opmerkingen te maken en hun verzoek te rechtvaardigen. Het kantoor van de handelsvertegenwoordiger van de Verenigde Staten zal vervolgens openbare opmerkingen beoordelen en overleggen met andere federale instanties, waaronder de Small Business Administration.

READ  Het VK lanceert een studie voor de derde dosis van het vaccin

Veel Amerikaanse bedrijven staan ​​kritisch tegenover deze tarieven. Begin augustus drongen enkele van de meest invloedrijke Amerikaanse bedrijfsgroepen er bij de regering-Biden op aan om deze extra vergoedingen te verlagen. Als de vrijstelling wordt verleend, gaat deze met terugwerkende kracht in vanaf 12 oktober, voegt USTR toe.