Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De griepepidemie infecteert nu heel Frankrijk, evenals Corsica

De griep komt steeds vaker voor. volgens Frans weekrapport volksgezondheid Geplaatst op woensdag 23 maart, verspreidde de griepepidemie zich naar alle regio’s van Frankrijk, evenals naar Corsica. Ik was getuige van vorige week “Voortdurende stijging van alle griepindicatoren in Frankrijk”zei de Public Health Agency, die het in de gaten hield “Alle stedelijke gebieden zijn momenteel in een staat van epidemie.” Ook Corsica, tot dan toe het laatst gespaarde gebied, ging de epidemische fase in.

De opkomst van griep heeft gevolgen voor de geneeskunde en het ziekenhuis van de stad. De intensiteit van de epidemiegerelateerde activiteit daar is de afgelopen week toegenomen, van “Zwak” naar mij “Gematigd” hoe dan ook.

Buiten Frankrijk is de griep nog aanwezig in Guyana, maar de epidemie lijkt daar af te nemen.

De piek van de epidemie, gemeten aan de consultatiegraad ten opzichte van de bevolking, vond de afgelopen jaren in februari plaats. Dit was een late stijging van het aantal gevallen “Het is zeer waarschijnlijk dat dit de voorkeur zal hebben tegen het einde van de winterschoolvakanties en de versoepeling van de maatregelen om de Covid-19-pandemie onder controle te krijgen”, Volgens Public Health France, die het belang van barrièregebaren opmerkt.

In de winter van 2020-2021 hebben inperkingsmaatregelen tegen Covid-19 het bij uitbreiding mogelijk gemaakt om de circulatie van veel andere microben, zoals het griepvirus, te voorkomen. Maar de Fransen, die minder besmet zijn dan normaal, zijn ook minder collectief ingeënt, wat een hervatting van de epidemie deze winter zou kunnen bevorderen.

Voor het griepvaccin 2021-2022 schatten voorlopige gegevens de effectiviteit ervan op 50% tegen alle griepvirussen, maar het zal volgens de gezondheidsinstantie de komende weken moeten worden versterkt.

READ  Een tweede revolutie is gaande!