Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Seizoensgriep: het virus is zeer actief in heel Frankrijk

door Cécile D., Elodie D., Laurent P. Geplaatst op 23 maart 2022 om 20:14 uur

De epidemie begon laat, maar heeft zich goed verspreid over het vasteland van Frankrijk: Santé Publique France waarschuwt de Fransen voor griep.

Het hele grondgebied van de Franse hoofdstad in rood alarm : Counseling incidentie voor griep syndroom er was 203 per 100.000 inwoners Deze week van 14 t/m 20 maart 2022 griep Het verspreidde zich over Frankrijk en patiënten stroomden naar de dokterspraktijken en het ziekenhuis.

De griepepidemie begon later dan in voorgaande jaren. Gewoonlijk wordt de epidemische piek waargenomen in februari, zoals: volksgezondheid Frankrijk In zijn laatste verslag.

Het virus heeft zich verspreid Waarschijnlijk de voorkeur tegen het einde van de winterschoolvakanties en de versoepeling van de maatregelen om de Covid-19-pandemie onder controle te krijgen “, verwijst naar de organisatie, die uitlegt dat de pandemie zeker een rol speelt bij deze grieppandemie. In 2020 en 2021 is er inderdaad een release uitgebracht Verplicht masker dragen en de beperking Opeenvolgende gebeurtenissen verhinderden de verspreiding van deze wintervirussen. Daardoor was de bevolking minder ziek en minder ontwikkeldantilichaam tegen deze virussen. De Fransen zijn dit jaar dus kwetsbaarder voor griep.

Daarom stelt de Stichting Santé Publique France het belang van barrière gebarenadviseren draag een masker Als je ziek bent, om de vervuiling te verminderen, vooral onder de meest kwetsbaren.

In feite is de COVID-19 Het is ook nog steeds populair. Zo is een door griep verzwakt organisme altijd minder resistent tegen het coronavirus dat het veroorzaakt honderden doden elke dag.

READ  Weer een stap in het ontdekken van de oorsprong van Covid-19?

In de huidige context is het echter belangrijk te herinneren aan de waarde van barrièrebewegingen om de verspreiding van griepvirussen te verminderen en om mensen die risico lopen te beschermen, in het bijzonder oude mensen. Vaccinatie en respect voor barrièrebewegingen blijven de beste manieren om jezelf tegen griep te beschermen ”, besluit de Franse Autoriteit voor Volksgezondheid.

Covid, verkoudheid, griep: hoe onderscheiden we symptomen?Covid, verkoudheid, griep: hoe onderscheid je symptomen?Covid, verkoudheid, griep: hoe onderscheiden we symptomen?Covid, verkoudheid, griep: hoe onderscheiden we symptomen?
Met de kou keerden de winterziekten terug naar Frankrijk. Keelpijn, griep, verkoudheid en andere gastro-enteritis beginnen zich te vermenigvuldigen. Hoe onderscheid je deze virussen van Covid-19? We zijn aan het evalueren. [Lire la suite]