Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De geweldige salarissen van techgiganten

De geweldige salarissen van techgiganten

Het is geen geheim dat de CEO's van de grootste technologiebedrijven ter wereld veel geld verdienen, maar het is verrassend om zulke enorme inkomensverschillen tussen hen te zien.

Ondanks de indrukwekkende marktkapitalisaties van Microsoft en Apple behoren hun CEO's niet eens tot de vijf best betaalde mensen onder de Amerikaanse technologiebedrijven.

Sundar Pichai wint

In de kleine wereld van de technologiegiganten was Sundar Pichai, CEO van Alphabet/Google, de bestbetaalde in 2022. Dat jaar bedroeg zijn salaris 226 miljoen dollar, oftewel 800 keer het gemiddelde salaris van werknemers (die al een zeer goed salaris hadden). Die in het bedrijf werken. Maar dit aantal moet in perspectief worden geplaatst.

In feite bestond het grootste deel van de compensatie van Sundar Pichai in 2022 uit aandelen, ter waarde van $218 miljoen van zijn $226 miljoen. Het werkelijke salaris van de CEO van Alphabet zal daarom tussen de 6 en 8 miljoen liggen. Bonussen bereiken moeilijk de werknemers nu Google in 2023 duizenden banen schrapt, en de trend lijkt niet te keren.

Volgens documenten die Google heeft ingediend bij de Securities and Exchange Commission bedroeg de beloningsverhouding van Google tussen CEO en werknemer 27:1 in 2020, 21:1 in 2022 en 808:1 in 2022. Een aanzienlijk verschil kan worden verklaard door de drie jaar bonus. Mechanisme ondertekend door Sundar Pichai.

Hier is een voorbeeld om het mechanisme uit te leggen: De raad van bestuur van een bedrijf geeft een optie van €150 uit op een aandeel dat momenteel €50 waard is. Als de CEO de aandelen binnen de tijdslimiet (drie jaar in het voorbeeld van Sundar Pichai) tot $150 kan krijgen, ontvangt hij vervolgens een betaling voor die opties (aandelenopties), waardoor zijn inkomen dit jaar explodeert.

READ  Maar wat doet Netflix? De streaminggigant zal sommige gebruikers vanaf juni dwingen advertenties te zien in verschillende landen die aan de lange lijst worden toegevoegd

Andere technologie-CEO's kwamen binnen

Sundar Pichai staat anno 2022 al op nummer één qua inkomen, maar zijn collega’s blijven niet buiten beschouwing:

 1. Sundar Pichai, CEO van Alphabet: $ 225,9 miljoen
 2. Barry McCarthy, CEO van Peloton: $ 168 miljoen
 3. George Kurtz, CEO van CrowdStrike: $ 147,7 miljoen
 4. Safra Catz, CEO van Oracle: $ 147,7 miljoen
 5. Douglas Ingram, CEO van Sarepta Therapeutics: $ 124,9 miljoen
 6. Tim Cook, CEO van Apple: $ 99,4 miljoen
 7. Haak E. Tan, CEO van Broadcom: $ 60,6 miljoen
 8. Mark Anderson, CEO van Alteryx: $ 57,2 miljoen
 9. Satya Nadella, CEO van Microsoft: $ 54,9 miljoen
 10. Reed Hastings, co-CEO van Netflix: $ 51,07 miljoen
 11. Netflix-co-CEO Ted Sarandos: $ 50,3 miljoen

Als je verrast bent om Satya Nadella van Microsoft en Tim Cook van Apple op de zesde en negende plaats te zien, ook al staan ​​ze aan de top van de meest waardevolle bedrijven ter wereld, dan is dit gemakkelijk te verklaren. In feite worden stockdividenden van CEO's niet altijd over een periode van drie jaar berekend, zoals het geval was bij Sundar Pichai.

Over hetzelfde onderwerp: de tien ontslagplannen die het bloedbad in de technologie illustreren

Dit is bijvoorbeeld het geval voor Tim Cook, wiens inkomen minder fluctueert. Zo verdiende de CEO van Apple in 2023 bijna $100 miljoen Iets meer dan 63 miljoen in 2023Met een verhouding van 672:1 vergeleken met het gemiddelde salaris van de werknemers van het bedrijf. Hetzelfde geldt voor Satya Nadella: hij verdiende in 2023 minder dan in 2022, maar de verhouding tussen CEO en werknemer was teruggebracht tot 250:1.

🔴 Volg ons om geen enkel 01net-nieuws te missen Google Nieuws En WhatsAppen.

bron :

READ  Maatverschil gedetecteerd met S22

Robotlichaam