Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Astronomie: Om de komeet van Satan die zich momenteel aan de hemel bevindt te observeren, heb je alleen een verrekijker nodig

Astronomie: Om de komeet van Satan die zich momenteel aan de hemel bevindt te observeren, heb je alleen een verrekijker nodig

Deze komeet zal tot 21 april zichtbaar zijn op het noordelijk halfrond. Dan moet je 70 jaar wachten om het weer te zien.

Vanwege zijn gevorkte haar wordt hij de “duivelskomeet” genoemd: op dit moment is komeet 2P/Pons-Brooks, helder en groen, tot 21 april vanaf de aarde te zien. Daarna zal het voor meer dan 70 jaar van onze schermen verdwijnen en in 2095 terugkeren naar onze hemel.

Wacht dus niet met kijken. In Frankrijk zal hij vooral zichtbaar zijn tussen 11 en 17 maart, en de dagen waarop deze Duivelskomeet, die drie keer zo groot is als de Mount Everest, het helderst zal zijn, is eind maart, aldus de Huffington Post. Op deze momenten kunnen ze met het blote oog worden waargenomen, maar als u uzelf uitrust met een verrekijker of een kleine telescoop, wordt het observeren gemakkelijker.

Om het te observeren, hoeft u alleen maar naar het noordwesten te kijken, in de richting van het sterrenbeeld Andromeda. Hij sloot zich aan bij vele amateurastronomen die 's nachts zijn pad volgden.

Komeet 12P/Pons-Brooks gisteravond.

Vanwege een technisch probleem waren dit slechts 16 minuten aan gegevens.

Ik heb vanavond meer gegevens om morgen te verwerken. pic.twitter.com/YiSQ9TGlR0

– Eric Thickat (@EricTheSpaceCat) 10 maart 2024

READ  Gratis download bevestigd 10/10 Dit is een veelgeprezen meesterwerk! Mis deze kans niet!