Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De geweldige ervaring van een Amerikaanse startup om de opwarming van de aarde te vertragen

De geweldige ervaring van een Amerikaanse startup om de opwarming van de aarde te vertragen

Het theoretische proces heeft tot doel het effect na te bootsen van grote vulkaanuitbarstingen, die het mondiale klimaat tijdelijk koelen door aërosolen de stratosfeer in te sturen. 546954430 / Andrei Chagovets – stock.adobe.com

VERHAAL – Een bedrijf beweert zwavel de stratosfeer in te hebben gestuurd om een ​​deel van de zonnestraling te verstrooien.

schandaal? Adverteren? Of gewoon een provocatie? Dit zijn enkele reacties van klimaatexperts sinds de onthulling van een zeer controversieel experiment, dat Amerikanen om de twee weken onthullen. MIT Technologie Review. In dit geval beweert de startup Make Sunsets dat het afgelopen april een zwavelgas de stratosfeer in heeft gestuurd om de opwarming van de aarde tegen te gaan. De controverse houdt verband met het feit dat dit experiment deel uitmaakt van de geo-engineeringbenadering, een term die de processen beschrijft die worden gebruikt om aan de natuur te werken.

Het theoretische proces is al vele jaren bekend en heeft tot doel een significant effect te reproduceren vulkanische uitbarstingen, die het mondiale klimaat tijdelijk afkoelt door aerosolen de stratosfeer in te sturen. Kleine deeltjes kunnen naar zeer grote hoogten worden gestuurd “Opwarming door broeikaseffect verminderen door zonnestraling terug de ruimte in te sturen”Daniel Jacob, hoogleraar atmosferische chemie, legt uit:

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 81% om te ontdekken.

De grenzen van de wetenschap verleggen is ook vrijheid.

Lees je artikel verder voor € 0,99 voor de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  Voor de kust van Libië werden de lichamen van 28 migranten geborgen nadat hun boot zonk