Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De gemiddelde leeftijd van patiënten die op de intensive care verblijven daalt tot 59 jaar

De gehospitaliseerde patiënten zijn ook jonger, met een gemiddelde leeftijd van 57 jaar. 85% van hen is niet volledig gevaccineerd.

voor Dit is de vierde golfPatiënten worden steeds jonger, let op alle beademingsapparaten, in de greep van de vierde golf, aangedreven door meteorietverspreiding alternatieve delta. «We hebben momenteel een 40-jarige vrouw op de intensive care“,” Vorige week hekelde Dr. Farhat Meziani van de krant Le Figaro:Afdelingshoofd van het New Civil Hospital (NHC). “We kregen een 33-jarige man zonder comorbiditeiten», notities van professor Marc Lyon, reanimatie in het Universitair Ziekenhuis van Marseille. Een jonge man maakt zich steeds meer zorgen over artsen. “De golven volgen elkaar maar onze patiënten zijn jongerProfessor Erica Parmentier, reanimatiespecialist in Lille, voegt toe:. Het moeilijkste is om te denken dat deze patiënten niet zouden moeten sterven.»

In tegenstelling tot de eerste golf waar de gemiddelde leeftijd van gehospitaliseerde patiënten was 68 jaar, Vervolgens 72 per seconde, nu 57, volgens Laatste rapport van Public Health France. Ook in de intensive care nam de levensduur sterk af. Was het tijdens vorige golven tussen 63 en 70, ouderen worden daar vaak niet geaccepteerd, vandaag zakt het naar 59.

Evolutie van de gemiddelde levensduur van intensive care-patiënten – 5 augustus 2021 volksgezondheid Frankrijk

Laten we ook eens kijken – ‘Het gaat er niet om je beschermd te voelen als je dat niet bent’: Olivier Veran’s brief aan niet-gevaccineerden

READ  Psychologisch effect van het weer

Hoge incidentie en niet gevaccineerd

Hoe verklaren we dat jongeren zieker zijn dan in vorige golven? Ten eerste, omdat het mobieler is en soms minder geïnteresseerd in barrièrebewegingen, komt het virus vaker voor in deze populatie. Met een incidentie van bijna 1.000 nieuwe infecties per 100.000 inwoners in bepaalde gebiedenZe zijn meer vervuild dan de rest van de bevolking. “Ze kregen ook een jaar lang te horen dat ze nergens bang voor waren en geen gevaar liepen gevaarlijke vormen te ontwikkelen.“,” legt professor Alexandre Plepteau uit, hoofd van de afdeling Infectieziekten van Pitié-Salpêtrière (Parijs).

Voorkomen per leeftijdsgroep – 6 augustus 2021 CovidTracker

«Het is een puur structureel effectEn Epidemioloog Henry Lillieu geanalyseerd. Jongeren gaan minder vaak naar de intensive care dan ouderen, maar zijn minder ingeënt en vaccinatie beschermt vooral tegen het risico op het ontwikkelen van gevaarlijke vormen.“In feite, gezien de vaccinatiegraad, zijn mensen onder de 50 bijna net zo volledig gevaccineerd als ouderen.

Percentage van de Franse bevolking gevaccineerd naar leeftijdsgroep – 6 augustus 2021 CovidTracker

Maar 70-plussers hebben de vierde golf niet helemaal overleefd. Kijk naar de vier onderstaande curven, die de evolutie van incidentie, ziekenhuisopname en opname op de intensive care weergeven, waarbij de drie leeftijdsgroepen (20-39 jaar, 40-69 jaar en >70 jaar) dezelfde opwaartse helling ervaren.

Verandering in incidentie, ziekenhuisopname en intensive care-percentages per leeftijdsgroep – 5 augustus 2021 volksgezondheid Frankrijk

«Het kan niet gezegd worden dat de deltavariant vooral ernstigere vormen bij jongeren veroorzaakt.Said Mircea Sofonia, docent epidemiologie aan de universiteit van Montpellier. Als deze hypothese vandaag door geleerden wordt verworpen, “Het zal echter nodig zijn om enkele maanden te wachten, zoals voor de alfa-variant, om een ​​echt studieorgaan op te richten dat ons in staat zal stellen te weten wat er gebeurt.“,” waarschuwde de epidemioloog in Onze paper is gewijd aan intense vormen van de jongsten.

READ  Covid-19: Dit zijn de grote steden in Var waar vervuiling de alarmdrempel overschrijdt

Laten we ook eens kijken – “Vrijheid kan niet in het enkelvoud worden gecombineerd”: Emmanuel Macron verdedigt de verlenging van de gezondheidsvergunning