Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Franse groei herstelt sterk en zal in 2021 de groei in de eurozone overtreffen

Het BBP zal dit jaar in Frankrijk met 5,75% groeien. Sinds het begin van de crisis hebben gezinnen 142 miljard euro gespaard. Volgens de Bank van Frankrijk zou dat aantal aan het eind van het jaar kunnen oplopen tot 180 miljard.

Een echte sprong in de tweede helft van het jaar, waardoor de groei dit jaar met ongeveer 6% zal stijgen – precies 5,75%: de Banque de France ziet de economische horizon van zes maanden duidelijker worden. Toegegeven, deze aanzienlijke toename van de activiteit compenseert gedeeltelijk een technische sprong na een daling van het bbp met ongeveer 8% in 2020; Maar na het begin van het jaar dat nog steeds wordt gekenmerkt door gezondheidsbeperkingen, wordt alles weer normaal dankzij Gefaseerde demontage en versnelling van de vaccinatiecampagne, merkt de instelling op in haar economisch rapport dat maandag wordt gepubliceerd. Zo zal Frankrijk dit jaar beter presteren dan de eurozone, waar de groei 4,6% zal bedragen.
Wat gezinnen zullen doen met het geld dat de afgelopen 15 maanden opzij is gezet, blijft cruciaal voor de toekomst. Sinds het begin van de crisis is bijna 142 miljard euro bespaard; Dit cijfer zou tegen eind 2021 kunnen oplopen tot 180 miljard, voorspelt de Bank van Frankrijk. Dit staat een echt herstel van de consumptie door huishoudens in de tweede helft van 2021 niet in de weg.
De bedrijfsinvesteringen zouden dit jaar zeer duidelijk moeten stijgen (+9,7%) na de scherpe daling in 2020 (-8,9%). De export stijgt weer dankzij de hervatting van de internationale handel “en de start van de standaardisatie in de toerisme- en luchtvaartsector, de traditionele troeven van de Franse specialisatie”.

READ  Er pakken zich wolken samen boven de sector

zie ook – Eurozone: de Europese Commissie verhoogt haar groeiprognoses voor 2021 en 2022 aanzienlijk

Werkgelegenheid creëren

Dit alles moet het mogelijk maken om met redelijk vertrouwen 2022 tegemoet te treden. Zonder nieuwe beperkingen zou de Franse groei volgend jaar kunnen oplopen tot 4%. De gezinsbestedingen zouden in 2022 weer moeten versnellen dankzij de eerder opgebouwde spaaroverschotten; Hun investeringen zullen met name worden ondersteund in 2021 en 2022, waardoor ze projecten kunnen inhalen die tijdens de gezondheidscrisis zijn uitgesteld.”. Vooral omdat hun koopkracht zich tijdens de crisis geleidelijk zal herstellen.
Net als de regering ziet de Bank van Frankrijk dat de activiteit vanaf het eerste kwartaal van 2022 het pre-Covid-niveau begint te overschrijden, “een kwart eerder dan in onze voorspelling van maart”, schreef ze in haar notitie. De groei zou dan moeten terugkeren naar een niveau dat meer in lijn is met de juiste tee, namelijk 2% in 2023.
In deze context moet de arbeidsmarkt “Zorgen voor zijn veerkracht, dankzij alle noodmaatregelen die zijn genomen om de vernietiging van banen in het hart van de crisis te beperken, en vervolgens om vrij aanzienlijke banencreatie te realiseren van 2021 tot 2023.” Rekening houdend met de snelle stijging van de beroepsbevolking die de trend van vóór de crisis zou kunnen inhalen, zou het werkloosheidspercentage in de eerste helft van 2022 9,3% moeten bedragen, alvorens aanzienlijk te dalen tot minder dan 9% in 2023 .
De Bank van Frankrijk waarschuwt dat er twee risico’s zijn waarmee dit herstelscenario kan worden geconfronteerd: de omvang en snelheid van het gebruik van de overtollige financiële besparingen die door huishoudens worden verzameld, en de omvang en duur van de druk op de inputprijzen, evenals mogelijke stijgingen van de werkgelegenheid moeilijkheden.

READ  Zondag 2 mei 2021 Coin Master gratis spins en munten - Breakflip