Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gezondheidsverklaring: eenmaal gevaccineerd, is er een deadline om te overwegen voordat u het gebruikt

Het is niet mogelijk om de gezondheidskaart te claimen als iemand die is ingeënt vanaf de D-dag van vaccinatie. (© Adobestock-afbeelding)

Je dacht het een keer vaccinatie Was je vrijheid ter plaatse? Niet helemaal…

Na de tweede dosis van het vaccin – of één dosis als dat in uw geval voldoende is – moet u nog even geduld hebben om te worden overwogen Immuun voor Covid-19. Zeer belangrijke details, vooral in de context Gezondheidspas. uitleg.

Een te respecteren deadline voor immunisatie

Het ministerie van Volksgezondheid legt uit dat om echt immuun te zijn voor het nieuwe coronavirus door middel van vaccinatie, je moet zijn aangekomen Compleet vaccinatieschema. Ter herinnering: vaccinatie voorkomt geen infectie of overdracht van het virus, maar wel ernstige vormen van de ziekte.

Om dit volledige vaccinatieschema te bereiken, is er: Noodzakelijke deadline om te respecteren Zodat het lichaam de tijd heeft om voldoende antistoffen aan te maken om zichzelf te beschermen. Deze periode varieert van 14 tot 28 dagenVolgens de toestand van de patiënt, vooral volgens het vaccin dat hij ontving:

  • Janssen-vaccin met enkelvoudige injectie: 4 weken vertraging na enkelvoudige injectie
  • Eenmalige injectie voor mensen die al besmet zijn met Covid-19: een vertraging van twee weken na een enkele injectie
  • Vaccin met twee injecties met Pfizer-, Moderna- of AstraZeneca-vaccins: 2 weken vertraging na tweede injectie
  • Drievoudige injectievaccin voor immuungecompromitteerde personen zonder voorgeschiedenis van COVID-19: 2 weken na derde injectie injection

Het volledige vaccinatieschema staat op de gezondheidskaart

Dus als je denkt dat je op de avond van je tweede, derde of enige dag naar een concert kunt gaan of kunt reizen, moet je je plannen herzien.

READ  Meer dan 5.600 vluchten werden wereldwijd geannuleerd tijdens de kerstvakantie

Het is echt nodig om het volledige vaccinatieschema te kunnen certificeren voor: Bevestig uw gezondheidspas Als geënt persoon. Personen die bevoegd zijn om de gezondheidskaart te controleren bij de ingang van evenementen die dit vereisen, kunnen zien of u de vereiste tijd na vaccinatie hebt gerespecteerd. Door de QR-code te scannen, zoals uitgelegd door het ministerie van Volksgezondheid om Actuaris :

TousAntiCovid Verified, een gezondheidsmonitor die het bewijs van gezondheid valideert, berekent automatisch de tijd die is verstreken sinds de laatste injectie en houdt hier rekening mee bij het weergeven van het resultaat (geldig of ongeldig) op het moment van controle.

Ministerie van Solidariteit en Gezondheid

Ter herinnering: het is mogelijk om de gezondheidskaart te gebruiken op vertoon van een van beide vaccinatiebewijs, of resultaat Negatieve PCR- of antigeentest Minder dan 48 uur, d.w.z Herstelcertificaat Na het oplopen van Covid-19.

Al snel werd besloten om te reizen

Dit moet ook de periode zijn waarin de persoon wordt geprevaccineerd In aanmerking genomen voor reizen, zelfs als er geen uniforme regel was die tot op de dag van vandaag nog steeds bestaat.

Zoals gevraagd over deze kwestie, merkte het ministerie van Volksgezondheid op dat “de Europese Unie (EU) een gemeenschappelijke aanpak ontwikkelt voor de uitgifte, verificatie en acceptatie van certificeringscertificaten. Dit apparaat moet volledig Geplaatst begin juli.

Het is op deze datum dat het moet worden geïmplementeerd digitale groenverklaring, Lucky Europese gezondheidskaart. verwacht, Staat classificatiesysteem (binnen en buiten de EU) volgens drie kleuren : groen, oranje of rood (afhankelijk van de verspreiding van het virus in de regio).

READ  De milieutransitie blijft zeer kostbaar voor de middenklasse en de armen