Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Creëer uw digitale identiteit in 4 minuten met La Poste

Creëer uw digitale identiteit in 4 minuten met La Poste

De gezondheidscrisis heeft de gewoonten van alle Fransen verstoord. Doordat fysiek contact al lang verboden is, is de digitalisering van de samenleving verder in een stroomversnelling geraakt. Het internet is een essentieel kanaal geworden voor het uitvoeren van uw dagelijkse routine.

Het is echter niet altijd eenvoudig om de verschillende publieke en private diensten op het web met elkaar te verzoenen. Elk van hen vereist dat we gebruikersnamen en wachtwoorden onthouden, wat leidt tot administratieve complexiteit en een enorme verspilling van tijd. Cybercriminelen hebben plezier en het aantal slachtoffers loopt in de honderdduizenden in Frankrijk.

risico’s onder ogen zien, La Poste is aangewezen als vertrouwde derde partij om een ​​”digitale identiteit” te creëren Voor elke Fransman. Deze procedure is sinds maandag beschikbaar op alle groepspostkantoren. Voorheen kon het alleen worden gemaakt vanaf de speciale website.

Ik creëer mijn digitale identiteit

Vereenvoudig en beveilig uw acties op internet

Uw digitale identiteit van La Poste is een garantie voor eenvoud bij het beheer van uw talrijke online accounts. Wanneer u zich online registreert via een van de 900 in aanmerking komende services, U hoeft uw gegevens niet meer in te vullen of een identiteitsbewijs te overleggen.

Het is een echte bescherming tegen de risico’s van identiteitsdiefstal. Elke keer dat u inlogt, ontvangt u een bevestigingsverzoek op uw mobiele applicatie. Zodra u de geheime code hebt ingevoerd, heeft u bewezen dat u het inderdaad bent – geen frauduleuze acteur.

Dit systeem zorgt ook voor een aanzienlijke tijdsbesparing in administratieve procedures. Van het vernieuwen van uw identiteitsbewijs tot het aangeven (en betalen) van belastingen, inclusief het terugbetalen van ziektekostenverzekeringen, de digitale identiteit van de La Poste Group geeft u toegang tot alle diensten die beschikbaar zijn via FranceConnect. , de door de staat opgerichte identiteitsunie.

De digitale identiteit van La Poste © La Poste

Aangetekende brieven en pakketopnames

Vanaf deze zomer zal dit toestel ook door het beursgenoteerde bedrijf worden gebruikt om nieuwe postdiensten aan te bieden. het is Ontvang aangetekende e-mails of haal zelfs pakketten op bij het eigenlijke postkantoor. Ten slotte kunt u met een digitale identiteit hiermee ook een online bankrekening openen.

READ  Free stuurt een e-mail naar Freebox-abonnees om hen een maand gratis geruststellende service te geven

La Poste is zich terdege bewust van de kwesties van vertrouwelijkheid en bescherming van de persoonlijke gegevens van haar klanten. Deze digitale identiteitsservice is de eerste en enige die wordt herkend Voldoet aan het garantieniveau van de Europese eIDAS-regelgeving door ANSSI. Deze bepaling, aangenomen in 2014, is specifiek bedoeld om misbruik of verkeerde voorstelling van identiteit te voorkomen.

Met dit systeem kon La Poste dus alle vakjes aanvinken. Eenvoud is aan de orde van de dag voor klanten, terwijl ze de hoogste normen van bescherming genieten.

Vereenvoudigde registratie

Als u nog steeds aarzelt om de beslissing te nemen, neemt het openbare bedrijf het heft in eigen handen. Zo kan de vrije creatie van zijn digitale identiteit rechtstreeks plaatsvinden in een postkantoor op Franse bodem. Je moet gewoon zijn Main, een geldig Frans identiteitsbewijs en een smartphone hebben.

U wordt begeleid door een van de 15.000 accountmanagers in het bedrijf die u door de procedure loodst. Deze keuze is verre van triviaal: de exploitant is vast van plan om menselijke nabijheid te koppelen aan modern digitaal gebruik. Dit is de conclusie van de opmerkingen van Natalie Cullen, Executive Vice President van La Poste Group, verantwoordelijk voor de consumenten- en digitale branche:

La Poste is altijd het hart geweest van uitwisselingen tussen bedrijven, afdelingen en de Fransen. Met de versnelling van de digitalisering van de samenleving, geloven we dat er vandaag een reële behoefte is aan digitaal vertrouwen waarop La Poste kan inspelen. Dankzij onze postkantoren en accountmanagers willen we het gebruik van digitale identiteit democratiseren, een innovatie die online procedures vereenvoudigt en beveiligt.

Voor degenen die hun digitale identiteit liever online creëren, is het proces eenvoudig: bezoek de site lidentitenumerique.laposte.fr Is genoeg. Het enige wat u hoeft te doen is uw identiteit te verifiëren bij een bezoek aan de postbode aan huis en voila.

READ  Het dek en de rotte eieren van het luxe jacht van Jeff Bezos versnipperen

Ik creëer mijn digitale identiteit